Spring til indhold

Bruger:Kristian Krogstrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Krestian Sigvardt Krogstrup Nielsen født den 15/5 1918. Krestian voksede op til dels hjemme ved forældrene, og til dels hjemme ved Bedsteforældrene i Pugholm ved Aars, der første sted Krestian kom til at tjene efter hans Konfirmation var hos Peder Højbjerg Ørnhøjgård i Guldager, det var medens Krestian var der, at han var så uheldig at falde ned foran en Hestevogn hvorved at han brækkede det ene Ben, da denne kørte over ham.

Da Krestian kom hjem fra Sygehuset efter at han havde brækket Benet, blev han sent ud for at pløje med Hesteplov af Peder Højbjerg, det vil sige at Krestian døjede med at gå på Benet,men der var ikke noget at gøre Peder ville have Pløjet, til gengæld så Nabokonen Maren hvordan at Krestian døjede med at gå på Benet, så hun gik over og standsede Krestian, og hun tog ham med hjem til Peder Højbjerg, Maren fortalte så Peder hendes uforbeholdne mening om hans måde at behandle Krestian på, hun var meget vred og hun sagde til Peder at det ikke kunne nytte at sende Krestian ud for at pløje foreløbigt, når han ikke var bedre gående, og hvis Peder ikke kunne finde ud af dette var det bedst at Krestian ikke skulle være der mere, dette mente Peder ikke at Maren skulle blande sig i, og at han hellere måtte snakke med Mælkekusken (Jens Krogstrup) om dette når han kom, dette hjalp dog ikke Peder Højbjerg, for Maren tog Krestian med hjem, og han kom ikke tilbage til Peder.

Efter at Krestian var kommet sig ordentligt med Benet, kom han til at tjene på Højslev Mølle, her tjente han i 3 år, og der var han meget glad for at være.

Efter at 2 verdenskrig kom til Danmark 9 April 1940 var der mange ting der blev anderledes her i landet, og nu var det sådant at Krestian og hans broder Anders om vinteren 1939/40 havde skrevet Kontrakt med Entrepenørfirmaet Aarslev og sønner i Aarhus, om at rejse ud og arbejde i andre lande for selskabet, det havde været meningen at de skulle til østen og arbejde på et Prosjekt der, men dette satte Krigen en stopper for, det gik så sådant at de i stedet skulle rejse til Lybech i Tyskland for at arbejde for Firmaet der, Krestian rejste derned den 8 August 1940, Anders kom derimod ikke afsted da han kort før afrejsen fik Gulsot, og som følge af dette kom han ikke afsted.

Efter at være kommet til Lybech arbejdede Krestian for finnaet der, blandt andet havde de en opgave med at bygge en Bunkers i Hamburg denne skulle være i 5 etager og stå færdig i sommeren 1941, da Krestian rejste fra Tyskland i 1943 var byggeriet nået til 3 etage, så man kan vist roligt sige at dette Byggeri ikke forløb helt planmæssigt, der var megen svindel med matrialer og andet, som konstant ødelagde planerne, byggeriet nåede så vidt vides aldrig at blive gjort færdigt inden Krigen sluttede.

Medens Krestian var i Tyskland blev han og nogle andre også på et tidspunkt sendt ned til Posletten i Italien for at fange nogle Heste til Militæret, der var bare den fejl ved dette at de pågældende Heste allerede var blevet fanget en gang, og sendt afsted så det blev bare til en lidt besværlig udflugt de kom på.

Da de Allierede Bombede Hamborg var Krestian også med til at rydde op efter dette, han var blandt andet med til at bjerge 200 døde kvinder ud fra en sønderbombet Fabrik der.

Af en eller flere grunde blev Krestian i 1943 taget i forhør af Gestapo i et døgns tid, dette foregik på den måde at Krestian sad på en stol, med en forhørslampe der lyste ham lige ind i øjnene, og så blev han ellers udspurt om mange forskellige ting igen og om igen, han var så heldig at han ikke fik svaret forkert og efter forhøret blev han løsladt med besked på at han ikke måtte forlade det Tyske teritorium, efter nogen tid fik Krestian i December en advarsel fra Kontordamen Ingeborg Klaren, om at han skulle sørge for at komme af vejen, da Gestapo atter ville have fat på ham, og at dette var noget mere alvorligt en første gang, så det gjalt om at komme væk hurtigst muligt, Op til Julen 1943 rejste Krestian op igennem Tyskland til Danmark, da han vidste at alle rejsende blev kontroleret ved Grænsen gjorde han så det at han holdt sig skjult til Lillejuleaften, hvor der blev en forrygende Snestorm, denne benyttede Krestian til at passere Grænsen, han har i øvrigt aldrig senere kunnet finde stedet eller vejen som han fuldte over Grænsen.

Tilbage i Danmark havde Krestian 2 muligheder, enten at flygte videre til Sverige, eller også at give sig til at arbejde for Tyskerne her i landet, 'han valgte det sidste, og stiftede sammen med nogle andre Aktieselskabet Krogstrup Nielsen som blandt andet beskæftigede sig med at lave Faskiner med mere til Tyskerne, inden krigen sluttede var dette Firma oppe på at beskæftige 1100 mand med mange former for arbejde, dette firma ophørte med at at eksistere ved Krigens slutning.

Efter Krigens slutning blev Krestian ret hurtigt igen Skoventrepenør med mere, og han gav sig til at handle med Juletræer og Pyntegrønt, dette har han levet af i mange år. i en periode kort efter krigen boede han i Randers, herfra flyttede han til Rørbæk, og senere til Ladelund hvor han har boet de sidste mange år på en nedlagt landbrugsejendom.

Krestian har sønnen John Nielsen født den 24/4 1966 sammen med Nina Nielsen John Nielsen er gift med Tina Grejsvang, og de har børnene; Kenni Nielsen født den 14/4 1986, Rino Nielsen født den 3/3 1988, Nikki Nielsen født den 20/7 1989, Henriette Nielsen født den 26/11 1990.

Krestian er gift med Ingrid Nielsen, og de første de var gift boede de hjemme ved hendes forældre, her er døtrene Marianne Krogstrup Nielsen født den 16/5 1966 og Susanne Nielsen født den 20/8. efter at de 2 Piger var født, købte Krestian Ejendommen Fyrkildevej 34 i Ladelund per 9610 Nørager. her har familien så boet siden, og det er her resten af Børnene er født, Lilian Nielsen den 15/7 1971, Tinne Katrine Sigvardt Nielsen den 29/5 1975 og Krestian Windelin Krogstrup Nielsen den 19/10 1985. navnet Windelin har lille Krestian faet efter en Tysk bekendt af Familien

Krestian blev en uge før han 85 års fødselsdag i 2003 indlagt på Sygehuset med vejrtrækningsproblemer, som han fik løst ved at han blev tilkoblet et iltapperat, da hans lunger er blevet noget svækkede med tiden, dette har begrænset hans bevægeisfrihed, men ellers er han ved godt mod, og han er stadigt rimelig god til at spille west, han læser i øvrigt meget.

Krestian og Ingrids børn;

Marianne Krogstrup Nielsen blev gift med Henrik Jensen og de Boede Hjedsbækvej 465 i Sønderup til de blev skildt for en del år siden, de har børnene; Stephanie Krogstrup Jensen født den 16/7 1987, Denice Krogstrup Jensen født den 28/4 1989 samt Diana Krogstrup Jensen født 9/6 1991 Efter Mariannes skilsmisse fra Henrik, flyttede hun sammen med John Uldbjerg, som hun har Fået sønnen Danny født den 15/10 1994 sammen med. Marianne og familien bor i Stenild.

Susanne Nielsen boede i nogle år i Aars sammen med Jan Andersen som hun har met sønnen Daniel Andersen født den 5/8 1987 sammen med, de flyttede senere fra hinanden, og så vidt jeg ved lever Susanne alene nu, hun bor i en lejlighed i Aars.

Lilian Nielsen Lever sammen med Kenneth Andersen, de har boet flere forskellige steder først i Aalestrup og senere et par steder i og ved Rørbæk, de sidste år har de boet Aagade 50 Rørbæk de har tlfnr.98557778 Lilian arbejder som på Terndrup Plejehjem og Kenneth er i dag Invalidepensionist på grund af hans ryg Lilian og Kenneth har børnene; Leon Kaalund Andersen født den 5/6 1990, Lennette Kaalund Andersen født den 14/8 1991 og Louise Kaalund Andersen født den.

Tinne Katrine Sigvardt Nielsen lever sammen med Kim Andersen de bor i Kongens Tisted og har børnene; Tobias Andersen Født 2001 og Kathrine Andersen født 2004.

Kristian Krogstrup Vindelin Nielsen Er I øjeblikket i gang med en Uddannelse som Data-Tekniker på Ålborg Tekniske Skole.

Skrevet AF Ib Nielsen

Redigeret og lagt Ind Af Kristian Krogstup Vindelin Nielsen