Spring til indhold

Bruger:Larteco/Softwaretest

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Softwaretest[redigér | rediger kildetekst]

Softwaretest eller "Software testing" er en proces som anvedes til at måle kvaliteten af udviklet computer software. Normalt, ses softwaretest tilknyttet emner som korrekthed, fundstændighed, sikkerhed, men kan også inkludere mere tekniske krav som beskrevet i ISO standard 9126, så som evne, pålidelighed, effektivitet, bevægelighed, vedligeholdbarhed, kompatibilitet og brugbarhed eller brugervenlighed. Test er processen omkring tekniske undersøgelser, udført på vegne af modtager eller ejer (ansatte, kunder, investorer), som er tilsigtet at afsløre kvalitetsrelateret information om et produkt, med respekt for den kontekst hvori det er tiltænkt at skulle fungere. Dette inkluderer, men er ikke begrænset til, processen omkring at afvikle et program eller en applikation med hensigt, at finde fejl. Kvalitet er ikke noget fuldstændigt og udtømmende; det er en værdi for et bestemt individ eller bestemt gruppe. Med det i mente, kan test aldrig fuldstændigt etablere korrekthed i vilkårlig computer software. Test tilbyder kritik eller sammenligning, som sammenligner status og opførsel af et produkt mod en specifikation.

Et vigtigt synspunkt er, at softwaretest skal adskilles fra den separate diciplin omkring kvalitetssikring, der omfatter alle forretningsprocesser og områder i en virksomhed - og ikke kun test.

Der findes en række værktøjer og systemer, som hjælper til at styre og strukturere softwaretest. BBLsolutions er den eneste danske virksomhed, som udvikler software til test.