Bruger:Leander Falkenberg/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Færgen de to piger forsvandt.

Harwick-sagen er blevet navnet på den omtalte forsvindingssag, hvor to piger på 14 og 15 år, Lisbeth Morgensen og Lulu Brandt, blev meldt savnet, efter at de havde været på tur med håndboldholdet den 19. marts 1984. Politiet på begge sider af den dansk-engelske færge blev sat på sagen uden at nå frem til nogen konklusion

Etterforskning[redigér | rediger kildetekst]

Da de ankommer til kajen i Harwich, opdages det, at de to piger er væk. Få timer senere blev politiet kontaktet. Efter 48 timer bliver pigerne erklæret savnet, og der iværksættes eftersøgning på begge sider af landets grænser. Den formelle efterforskning ledet af dansk politi starter nu. En mand har haft politiets interesse i et stykke tid, assistenttræner Kurt Damtoft. Men han er tjekket ud. Og efter lidt over et par uger stoppes eftersøgningen. Og få måneder senere konkluderer politiet, at pigerne blot er sluppet af egen fri vilje. De mener, at der ikke er sket noget kriminelt. Efter flere ugers efterforskning afsluttes eftersøgningen af ​​Lisbeth Morgensen og Lulu Brandt. Politiet oplyser, at der ikke er fundet beviser, der peger i retning af en kriminel handling, og at de derfor afslutter sagen.

Politiets etterforskning

Opfølgningen gik ud på at sætte færgens skibsfart og forretning i bero, så politiet kunne undersøge hele båden for spor. Den efterfølgende eftersøgning om bord på Harwick-færgen resulterede ikke i nogen fund. Dansk politi blev mødt med kritik fra pressen for at have fokuseret for meget på spor om bord på båden frem for at lede efter pigerne på det danske fastland. Britisk politi iværksatte en større eftersøgningsaktion, da den mest sandsynlige teori blev set som, at pigerne var forsvundet fra båden, efter den lagde til i Harwick, uden at blive set af skibskammerater eller andre vidner. Harwick-sagen forbliver et mysterium, hvor ingen ved, om pigerne forsvandt under turen, om det lykkedes dem at komme i land eller ej, eller om de gennemførte en kidnapning om bord på båden.

Hypoteser[redigér | rediger kildetekst]

Assistenttræner Kurt Damtoft var blandt de to holdspillere for mockball-holdet. Efter flere afhøringsrunder hos politiet var Damtoft mistænkt for ikke at have nogle gode svar på, hvor pigerne var, og hvor han var. Hans forklaring på det manglende kendskab til situationen, på trods af at han var en af ​​to medgerningsmænd, var, at han længe havde døjet med alkoholproblemer. Politiet købte endelig forklaringen om, at han simpelthen var så fuld på hele turen, at han ikke husker nogen begivenheder ombord.

Damtoft er siden begivenhederne på færgen selv forsvundet fra det offentlige liv, efter at pressen har sat et voldsomt søgelys på ham. Journalister omringede hans hus i flere dage efter turen.