Bruger:Lindberg/klade

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

"I could see our target, the main airfield on the outskirts of Copenhagen. On the tarmac below were 10 old high wing Fokker reconnaissance aircraft and about two dozen Fokker D-21 fighters lined up in the morning sun, and they all seemed to be warming up. If they got into the air we would have our hands full - dog-fighting with a D-21 at low altitude would be no mean task. Just then I spotted one of the recce's taking off. As I went for the Fokker, now about 100 meters in the air, the others began strafing the now taxiing fighters as ground fire opened up on us. Firing both my cannon and Mg’s, the recce burst into flames and fell back to the ground as I pulled up. I banked around and saw fire and smoke billowing up from the burning aircraft on the ground."


“Jeg kunne se vores mål, hovedlufthavenen i udkanten af København. På asfalten under mig stod 10 gamle højvingede Fokker-rekognoseringsfly og omkring 40 jagerfly af typen Fokker D-21 på række i morgensolen, og det så ud som om de var ved at gøre klar til at lette. Hvis de nåede at komme i luften, ville vi have hænderne fulde - nærkamp med en D-21 i lav højde ville ikke være en nem opgave. På det tidspunkt fik jeg øje på et af rekognoseringsflyene, der var ved at lette. Den var kommet 100 meter op i luften, og jeg begyndte at flyve efter den. Imens begyndte de andre fly at beskyde de jagerfly der nu taxiede, mens antiluftskyts begyndte at beskyde os. Jeg affyrede både maskinkanon og maskingevær, og rekognoseringsflyet brød i brand og styrtede til jorden, mens jeg genvandt højden. Jeg vendte mit eget fly rundt, og så røg og flammer stå op fra de brændende fly på jorden."


Wegges bud[redigér | rediger kildetekst]

Jeg kunne se målet, hovedlufthavenen i udkanten af København. På forpladsen under mig stod 10 gamle højvingede Fokker-rekognoseringsfly og omkring 40 jagerfly af typen Fokker D-21 på række i morgensolen, og det så ud som om de var ved at gøre klar til at lette. Hvis de nåede at komme i luften, ville vi have hænderne fulde - nærkamp med en D-21 i lav højde ville ikke være en nem opgave. På det tidspunkt fik jeg øje på et af rekognoseringsflyene, der var ved at lette. Mens jeg gik til angreb på Fokkeren, der på det tidspunkt var ca. 100 meter oppe, begyndte de andre [af den angribende styrke] at beskyde jagerflyene, der nu var begyndt at køre til start. På det tidspunkt begyndte nærluftforsvaret på jorden at skyde på os. Jeg affyrede både maskinkanon og maskingevær, og rekognoseringsflyet brød i brand og styrtede til jorden, mens jeg genvandt højden. Jeg vendte mit eget fly rundt, og så røg og flammer stå op fra de brændende fly på jorden.