Spring til indhold

Bruger:MadsTved

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

(født 1958 i København) er en dansk kunstner, galleriejer, forfatter og tidligere direktør

Uddannet fra Emdrupborg Statsseminarium i 1983 og arbejdede som underviser bl.a. i kunstforståelse på Borups Højskole i København. Blev i 1991 ansat i forlagsbranchen som redaktør. Blev i 1997 blev direktør i Bonniers Bogklubber og fra 2001-2016 var hun direktør på forlaget Gyldendal. Her udviklede hun succesfuldt Gyldendals Bogklubber til 14 forskellige segmenterede klubber, samtidig med, at hun var administrerende direktør for forlagets internetboghandel g.dk.

Tine Weppler har været forfatter på såvel undervisnings- og børnebøger samt ledelsesbogen Smid masken – veje til personligt lederskab, der præsenterer redskaber til selvindsigt og endnu bedre lederskab.

Siden 2016 har hun drevet Galleri Weppler, hvor hun præsenterer farverig og dynamisk kunst – hovedsageligt fra egen hånd. Desuden åbner hun 4 gange om året sit hjem og afholder kunstsalonner, inspireret af datidens Parisersaloner.

Kunstnerisk praksis

[redigér | rediger kildetekst]

Tine Weppler arbejder med farve, glæde og relationer, hvilket er et gennemgående tema i flere af hendes værker. Hun er kendt for sine store farverige malerier af næsehorn – samt mennesker i abstrakte former og farver.

Medlem af Kunstrunden, Nordsjælland. Udstiller på Gallerier i Tyskland, Spanien og USA.

Den lille bog om sprog, udgivet 2015, Det blå hus

Smid masken – veje til personligt lederskab, udgivet 2011, Gyldendal Business.  

Ih du mille drommedille, med illustrationer af Lilian Brøgger, udgivet 1999, Gyldendal

Turen går til Thailand, udgivet 1997, Politikens Forlag.

[redigér | rediger kildetekst]

·        Kunstnerens egen hjemmeside - Galleri-weppler.dk