Bruger:Palnatoke/For kommunikationsmedarbejdere

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Du er kommunikationsmedarbejder og har fået til opgave at din arbejdsplads' profil på Wikipedia er korrekt. Hvad gør du?

Begynd med dig selv[redigér | rediger kildetekst]

Du har brug for at oprette en brugerkonto. Med en brugerkonto følger en brugerside og en brugerdiskussionsside.

Brugersiden er dit visitkort. Her beskriver du dig selv og dine interessekonflikter.
Brugerdiskussionssiden er den opslagstavle, hvor vi andre skriver beskeder til dig.

Se på virksomheden[redigér | rediger kildetekst]

Se på din virksomhed som informationsressource[redigér | rediger kildetekst]

Virksomheden har måske produceret brochurer, jubilæumsbøger og så videre, og muligvis er der også væsentlige oplysninger på dens website. Årsregnskaber og -beretninger er også værd at holde styr på.

Se på de ting, virksomheden ved noget om[redigér | rediger kildetekst]

Branchen, produkterne, tjenesteydelserne, lokalområdet, historien - alt dette kan være nødvendige forudsætninger for omtale af virksomheden. Konkurrenterne og deres business kan også være relevante.

Se på artiklen om virksomheden selv[redigér | rediger kildetekst]

Simple opdateringer (ny direktør, nye regnskabstal og den slags) er uproblematiske. Alt andet kan risikere at være problematisk, uneutralt eller omtvistet, så det er bedre at tage op på diskussionssiden først.

Og hvad nu, hvis er ikke en artikel?[redigér | rediger kildetekst]

Det er her, det kan gøre ondt i egoet. Måske er virksomheden bare ikke væsentlig nok. Se på branche, produkter, tjenesteydelser, lokalområde, historie; der skulle gerne være flere af disse indgangsvinkler, der peger på at virksomheden er væsentlig. Ellers må du vente på at en anden af de 754 aktive brugere får lyst til at oprette artiklen. I mellemtiden kan du lave en liste med ressourcer (se ovenfor) og oprette en kladde på en underside til din brugerside.