Bruger:Peter Scherg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Peter Ørum Scherg[redigér | rediger kildetekst]

Peter Ørum Scherg (født 5. maj 1963 I København) er en dansk rosenekspert, underviser, foredragsholder og forfatter, med interesse og ekspertise indenfor de historiske roser. Peter Ørum Scherg har skrevet rosenbogen "Rosenpleje for nybegyndere og magelige sjæle" og er ophavsmand til flere artikler og podcast om historiske roser.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Peter Scherg blev født på Rigshospitalet I København og voksede op I Helsingør. Som 16-årig flyttede han hjemmefra og da han bliver 18 år bosætter han sig I Hornbæk. Herefter tager han til udlandet hvor han bor og har sin professionelle karriere i mange år, bl.a. som virksomhedsejer. I 90'erne vender Peter Scherg tilbage til Danmark, hvor han fortsætter sin karriere indenfor salg og marketing. Peter Scherg har sin karriere indenfor Microsoft verden frem til 2015, hvor han skifter spor, og bliver eksamineret mentor, og er i dag en meget brugt underviser, karrierevejleder og mentor.

Rosoman og Rosolog[redigér | rediger kildetekst]

Peter Ørum Scherg og hans hustru flytter i 2007 ind i et skovløberhus under Vallø Stift, og dette bliver starten på Peter Schergs karriere som rosenekspert, rosolog og rosoman. I dag har han i sin rosenhave og rosarium mere end 700 roser, hvoraf de 400 er forskellige historiske roser, som også er Schergs passion. Peter Scherg har medvirket I flere TV-indslag om roser samt mange artikler og You Tube klip. Peter Scherg sidder I bestyrelsen for Det Danske Rosenselskab (DRS), er kredsleder I DRS Syd-øst kreds, rosenekspert I Det Kgl. Danske haveselskab og sidder med I World Federation of Rose Societies international kommitee for Rose Conservation and heritage. Peter Scherg bliver også brugt som rådgivningskonsulent omkring private og offentlige rosenhaver, og har bl.a. været konsulent for Enghaveparken i København og Vallø Slot.

Løvenborg Slotshave og dens gartnere -J.G. Scherg og søn gennem 65 år (1753-1818).[1] Peter Ørum Schergs 5xtip oldefar.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

peter schergs officielle website


  1. ^ Løvenborg