Spring til indhold

Bruger:Pink me03/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Alecia Beth Moore (født 8. september 1979 i Doylestown, Pennsylvania, USA), bedre kendt som Pink (stiliseret som P!nk), er en flere gange Grammy Award-vindende amerikansk sanger/sangskriver som først skabte opmærksomhed i starten af januar, 2000. Datter af James (Jim) Moore og Judi Kugel.

Rent musikalsk betragtet er det ikke mindst hendes meget karakteristiske, sprøde og kraftige kontraalt-stemme, som ofte sammenlignes med Janis Joplin, der har gjort P!nk til en af nutidens helt store og meget populære rock- og bluesrockstemmer. På scenen er hun kendt for sine meget actionprægede sceneshows med sig selv i hovedrollen garneret med selvironisk distance og forskellige politiske eller samfundskritiske udfald.

Fotosyntese[redigér | rediger kildetekst]

Hvordan kan det lade sig gøre?

Forestil dig et træ. Det vokser hvert år og bliver højere og bredere - men det spiser jo ikke noget som helst. Hvordan går det til? Alle grønne planter kan selv skabe fast stof ved at bruge solens energi og nogle helt enkle byggesten, der findes næsten overalt:

Vand fra jorden (H2O) Kuldioxid fra luften (CO2). Kuldioxid er den luft vi ånder ud Lys fra solen For at kunne vokse og udvikle sig, skal planter også bruge næringssalte fra jorden, der er opløst i vandet, f.eks. nitrat og fosfat.