Spring til indhold

Bruger:Pinnerup/g8

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Protester mod G8-topmødet i Heiligendamm, Tyskland 2007

Fra den 6. juni til den 8. juni har repræsentanter fra otte af Nordens mest magtfulde lande tænkt sig at mødes i Heiligendamm nær Rostock i Tyskland. Uden nogen legitim ret til at beslutte noget, vil de koordinere og tilrettelægge deres politik og fortsætte med at føre verden ind i en neoliberalistisk samfundsorden, som for størstedelen af menneskerne på jorden vil betyde krig, fattigdom, hungersnød og undertrykkelse. Internationale protester har været undervejs i flere måneder, og organiseringen og planlægningen vil tage til op til topmødet. Denne artikel er et forsøg på at give et overblik over forberedelsesprocessen op til topmødet.


Protester:

Fra den 2. juni og indtil slutningen på topmødet vil der være en bred vifte af protestaktiviteter (få overblik på <http://no-racism.net/upload/627767786.png> [engelsk link]). I ugerne op til G8-topmødet vil der i andre byer også være organiseret protester mod Europa-Asien-topmødet.

Fredag den 25. maj: Kongrescentre i Berlin, Hamburg og Rostock åbner (<https://hamburg.dissentnetzwerk.org/MainEnglish/HomePage>); ankomst af Cykelkaravanen og Kritiske Massers demonstration i Hamburg. (Mere om Kritiske Masser på <https://hamburg.dissentnetzwerk.org/HamburgEnglish/CriticalMass>.)

Lørdag den 26. maj: Aktionsdag for uddannelse; international demonstration imod G8-politiken i Hamburg og Berlin (<http://www.freie-bildung-berlin.de/mai26/>).

Mandag den 28. maj: International demonstration mod Europa-Asien-topmødet (ASEM) i Hamburg (<https://hamburg.dissentnetzwerk.org/EUEnglish/InternationalDemonstration>).

Tirsdag den 29. maj: Caravan Tour (<http://thecaravan.org/node/1175>) ankommer til Hamburg; samtidig foregår der decentraliserede aktiviteter imod Europa-Asien-topmødet.

Onsdag den 30. maj: ”Beat Capitalism” – Fyr op for en svingende protest! Slå dig løs med bands og ”Spoken Words” i Hamburg.

Torsdag den 31. maj: Aktiviteter ved deportationslejren Horst.

Fridag den 1. juni: Midlertidig bosættelse på ”Bombodrom”-området (<http://dissentnetzwerk.org/node/113> & <http://www.g8andwar.de/bombodrom/aufruf_engl.php>)

Lørdag den 2. juni: International Demonstration i Rostock (<http://www.heiligendamm2007.de/Demo_en/index_demo_en.html>), Stop Nazi-demonstrationen i Schwerin (<http://schwerin.blogsport.de/category/english/>), og kl. 18.00 er der ”Move against G8”-koncert (<http://www.move-against-g8.de/pages/programm/samstag.php>).

Søndag den 3. juni: Aktionsdag for landbrug (<http://dissentnetzwerk.org/wiki/Working_group_G8_and_agriculture>).

Mandag den 4. juni: Aktionsdag om migration og flygtninge. Decentraliserede aktiviteter i og omkring Rostock om morgenen. Kl. 13.00: Demonstration til midten af Rostock. 17:00: Koncert på stedet, hvor demonstrationen samles til sidst. 19:30: Paneldiskussion. Generelt: Aktiviteter ved flygtningelejre. (Se <http://www.systemausfall.org/g8-migration/en/index.html>, <http://no-racism.net/article/2072>, <http://nolager.de/blog/node/440> & <http://wiki.dissentnetwork.org/wiki/Migration>.)

Tirsdag den 5. juni: Aktionsdag mod militarisme og krig. Blokade ved lufthavnen Rostock-Laage (NB! Datoen bliver højst sandsynligt ændret til den 6., når statsrepræsentanterne ankommer). (Se <http://www.g8andwar.de/rostocklaage/rl2.php> & <http://www.freieheide.de/en.htm>.)

Fra onsdag den 6. juni og frem: Kæmpeblokader imod G8-topmødet (<http://www.block-g8.org/index.php?option=com_content&task=view&id=3&Itemid=8> & <http://www.block-g8.org/index.php?lang=en>).

Torsdag den 7. juni: Demonstration fra Nienhagen, Kühlungsborn, Bad Doberan og Kröpelin.

Kom med!

Enhedslisten arrangerer bustur sammen med SUF, og de vil køre derned den 2. juni og tilbage igen samme dag; info kan findes her: <http://enhedslisten.dk/old_site/blog/?page_id=8>

Du kan også køre med cykelkaravanen: <http://g8-2007.cykelanarkister.dk/>. På siden findes en masse gode informationer om G8-mødet på dansk – det er værd at kigge på, hvis du og dine venner har tænkt jer at tage derned.

Logi og lejr-steder:

Campingarbejdsgruppen (<http://www.camping-07.de/index.php?lang=en>) prøver at organisere lejrpladser til dem, der kommer for at protestere, omkring Heiligendamm. Den aktuelle situation er lige nu, at der vil blive organiseret tre forskellige ”camps”: én i Rostock (<http://www.camping-07.de/content/view/72/86/lang,en/>), én i Reddelich (<http://www.camping-07.de/content/view/79/94/lang,en/>) og én i Wichmannsdorf (<http://www.camping-07.de/content/view/91/103/lang,en/>). Lejren ved Rostock er tættere på aktiviteterne de første par dage, de to andre er tættere på selve G8-topmødet.

[Der skal være et billede her!]

Lejrene har seriøse problemer med finansieringen! Du kan donere penge her (<http://www.camping-07.de/content/view/60/66/lang,en/>).

Lav reportager:

I Rostock-Evershagen vil der være IMC faciliteter (<https://g8.indymedia.org.uk/Independent_Media_Centres_at_the_G8>), hvor der er offentlige computere og internetadgang. Medie-aktivister vil også have mulighed for at redigere deres lyd og video-optagelser. Et mindre IMC-sted er også at finde i CC-Hamburg, og i Berlin vil der også være offentlige computere.

Den internationale radiogruppe vil lave fire radio-udsendelser på forskellige sprog på samme tid. Adresserne til radioernes streams vil være at finde på <http://de.indymedia.org>. Mange Indymedia-aktivister vil være på stedet for at rapportere om topmødet og protesterne. Der bliver arbejdet på at lave infopoints ved de forskellige camps, og i camp Reddelich vil der være en radiosender-vogn (<http://radio-rum.de/content/images/stories/fotos/random_image/ue-wagen1.jpg>).

Hold dig opdateret!:

Ud over de websider, som er nævnt i denne artikel, er der nogle andre måder at holde sig opdateret på. Disse sider tilbyder engelske nyhedsbreve: <http://www.g8-2007.de/index.php?option=com_yanc&Itemid=27%E2%8C%A9=en>, <https://lists.nadir.org/mailman/listinfo.cgi/gipfelsoli-int> & <http://dissentnetzwerk.org/node/42>.

På stedet vil det være smart at medbringe en lille radiomodtager, så man kan fange forskellige aktuelle informationer.

Konferencecentrene i Berlin, Hamburg og Rostock vil blive sat op som kontaktsteder, hvor man kan få den nyeste information, kort over det lokale område, råd og vejledning om love i Tyskland og andre lignende ting.

Et internationalt netværk af video-aktivister (<http://g8-tv.org/>) planlægger at lave minimum tre forskellige videoreportager á 5 minutter dagligt mellem 31. maj og 10. juni. Fra den 2. juni til den 8. juni vil de lave en direkte udsendelse omkring klokken 21 – formatet er OggTheora (<http://www.theora.org/>). Det vil være en blanding af interviews med aktivister og videoclips fra protesterne.

Deltag!: Hvis du er interesseret i at hjælpe med at dække begivenhederne ved topmødet og protesterne, skal du føle dig velkommen til at tilmelde dig en af de mailinglister, hvorfra forberedelserne bliver koordineret: Engelsk mailingliste på <http://lists.indymedia.org/mailman/listinfo/imc-g8>, oversættelser på <http://lists.indymedia.org/mailman/listinfo/translation> og mediecentre på <https://lists.nadir.org/mailman/listinfo.cgi/g8-mediaactivism>. Bare introducer dig selv og fortæl, hvad du vil lave.

Hvis du ønsker at arbejde som radiokorrespondent, så skal du være velkommen til at skrive til jetsam[at]nadir[dot]org eller g8[at]freie-radios[dot]de (english/français/español/deutsch). Eller du kan finde medicenteret ved Evershagener-skolen den 30. maj eller bare ringe til 0049 (0)381 490 95 70 eller faxe til 0049 (0)180 502 11 21 32 60.

Donationer:

Protesterne imod G8 topmødet koster virkelig mange penge, og alle de forskellige områder afhænger af donationer for at kunne køre rundt og fungere. Du kan finde mere om, hvordan du kan donere penge på de forskellige områders sider. De forskellige camps (<http://www.camping-07.de/content/view/60/66/lang,en/>) og IMC (medie-centrene) har virkelig stort behov for donationer!

Oversat fra <http://de.indymedia.org/2007/05/175755.shtml#protest> af Presz til det danske Indymedia.