Spring til indhold

Bruger:Plastic Chnage/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvem er vi?

Plastic Change er en dansk miljøorganisation, med et ambitiøst internationalt sigte Plastic Change arbejder hårdt med at knække dén stigende kurve over plastikforurening. Plastik er overalt – på land og til vands. Tre generationers forbrug af plastik har sat sine spor. Kun en lille del bliver genbrugt eller destrueret. Resten ligger i naturen i hundredvis af år. Vi er ambitiøse, for udfordringen er stor!

Plastic Change består af det faste sekretariat med ca. 12 fastansatte og en række uundværlige frivillige kræfter. Alle yder en stor, uvurderlig og professionel indsats for, at organisationen kan gennemføre sine ambitioner om at knække kurven for plastikforurening.

Akkredditering I november 2018 opnåede Plastic Change akkredditering af UN Environment (FN’s Miljøprogram) – FNs centrale organisation for miljø og bæredygtig udnyttelse af verdens naturressourcer. Dette betyder blandt andet at Plastic Change nu har observatør-status under UN Environment Assembly (UNEA), og direkte adgang til diskussioner om miljøprogrammer på FN niveau.

Desuden sidder Plastic Change siden januar 2019 i styregruppen i den internationale bevægelse Break Free From Plastic, som har en tilslutning på mere end 1300 organisationer fra hele verden, som alle deler de fælles værdier om miljøbeskyttelse og arbejder mod en verden uden plastikforurening.

Vores vision

Plastic Change arbejder mod at fremtidige generationer skal kunne leve i og ernære sig af et miljø ude plastikforurening i en fremtid, hvor også plastik er bæredygtigt.

Vores mission

Plastic Change vil skabe handling – lokalt, nationalt og globalt, der leder frem til opfyldelse af vores vision. Det skal ske gennem dokumentation, formidling og løsninger med fokus på plastikforurening –over for og i samarbejde med befolkning, erhvervsliv og politikere.