Spring til indhold

Bruger:Raz Chen/Kibbutz Beeri massakren

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
mark v. Kibbutz Beeri

Massakren ved Kibbutz Beeri

En massakre udført af terrororganisationen Hamas om morgenen den 7. oktober 2023, Simchat Torah 5. Tashpad, i Kibbutz Beeri nær grænsehegnet i centrum af Gaza-striben, som led i et overraskelsesangreb på Israel.

Mindst 112 mennesker blev myrdet i massakren. Derudover kidnappede Hamas-terrorister adskillige medlemmer af kibbutzen til Gaza-stribens territorium.

Som svar på massakren i denne kibbutz og resten af det omkringliggende område begyndte Israel krigen "jernsværd"( charavot barzel).

baggrund Kibbutz Beeri blev etableret i 1946 som en del af 11-punktsplanen, hvis mål var at inkludere Negev-regionen inden for den fremtidige jødiske stats fremtidige grænser. Beliggende omkring 4 kilometer øst for Gaza-striben. Før oktober 2023 havde kibbutzen omkring 1.200 indbyggere og var den største i Eshkol-region.

Om morgenen den 7. oktober 2023 indledte Hamas et overraskelsesangreb på Israel. Under dække af at affyre tusindvis af raketter mod Israel infiltrerede hundredvis af terrorister israelske bosættelser og militære installationer. Terroristerne engagerede sig i pistolkampe med dårlige sikkerhedsstyrker og rykkede frem til bosættelser, hvor de skød civile og kidnappede mindst 199 mennesker til Gaza-striben, inklusive kvinder, gamle mennesker og babyer.

Den 7. oktober, med starten på overraskelsesangrebet, gik mere end hundrede velbevæbnede Hamas-terrorister ind i Kibbutz Beeri

efter at have brudt igennem de israelske barrierer på grænsen til Gaza-striben.

I løbet af kort tid annoncerede en anden palæstinensisk terrororganisation, Den Demokratiske Front for Befrielse af Palæstina, at dens folk (organiseret i en militær arm kaldet "Nationale modstandsbrigader") også kæmpede mod IDF-styrkerne i Bari.[

En vest dækket af en terrorists blod ved siden af ​​en legetøjsbil i en kibbutz Terroristerne myrdede det meste af kibbutzens standby-hold og myrdede senere også den første styrke, af 13. bataljonskrigere og israelske politibetjente, som kom for at kæmpe mod dem.

Efter at have besat kibbutzen i sin helhed, gik Hamas-terrorister fra hus til hus og forsøgte at bryde ind i dem og fange folket derinde.

De skød på bygninger og satte ild til dem for at tvinge deres beboere til at forlade huset og skød dem derefter ihjel,

og myrdede dermed mere end hundrede af de lokale beboere. Terroristerne blev ledsaget af et kamerahold og journalister, som dokumenterede handlingerne og hyldede dem som en "palæstinensisk sejr".

Dokumentarvideoer fra kibbutzen blev offentliggjort på sociale medier, der viser beboere blive ført barfodet af Hamas-terrorister langs en gade i kibbutzen.

Efter klokken 11 ankom tropper fra en række forskellige enheder (Shiyet 13, Lotar-enheden, YMM, 890. bataljon, en patrulje fra generalstaben, en styrke fra fængselsvæsenet med mere) til kibbutzen under kommando over brigadegeneral Barak Hiram, og i hårde kampe, som varede indtil 9. oktober Ved middagstid blev kibbutzen ryddet for terrorister, inklusive dem, der barrikaderede sig i forskellige forbindelser i kibbutzen, nogle med fangede civile, som blev løsladt omkring 18 timer. efter konfliktens start.

Ved slutningen af ​​slaget var 108 terrorister blevet dræbt.

Først om aftenen den 9. oktober var arbejdet med at fjerne ligene afsluttet, og Zaka-talsmanden oplyste, at 108 lig af kibbutzens beboere var blevet fjernet fra kibbutzen.

Ud over massakren blev nogle af beboerne i kibbutzen kidnappet af Hamas-terrorister til Gaza-stribens territorium.

Ifølge vidneudsagn fra Zaka-styrkerne blev de fleste af mordene udført ved at skyde og brænde levende mennesker.

Det er tydeligt, at mange af de dødes kroppe blev lemlæstet, herunder beskrivelser af halshugninger, overskæring af halsen og brændende lig.