Bruger:Rgm2970

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Innovationshøjskolen blev stiftede 28. juni 2010 på et stiftende repræsentantskabsmøde på den nu nedlagte Haslev Udvidede Højskole. Innovationshøjskolen er tænkt som en folkehøjskole, hvor eleverne skal styrke deres kompetencer indenfor innovation og som en bevægelse, der skal udbrede begrebet innovationsdannelse.

’Individet kan lære, organisationer og samfund kan ikke’. Innovationshøjskolens arbejde består i, at fremme og styrke de innovative kompetencer og det innovative tankesæt ved at gøre innovationsdannelse til en del af det enkelte individ og herigennem bygge bro mellem individet, organisationen og samfundet.

Befordrende for denne proces er campus miljøet, som højskolen har været udtryk for siden Grundtvig første gang beskrev ”højskolen” i 1830’erne. Her tages man fysisk ud af vante roller, gives tid til fordybelse uden forstyrrelse af daglige gøremål og samtidig gives der mulighed for, at skabe nye samarbejdsrelationer med andre i et forpligtende og intensivt samvær.

Innovationshøjskolen er en højskole med plads til 100 årselever (internat), som byder på intensiv modulopbygget undervisning i et dynamisk samspil mellem teori og praksis og baseret på action-learning. Undervisningen tager udgangspunkt i Innovationshøjskolens kompetencemodel (’ a great idea’, ’a good businessmodel’ and ’a proactive behaviour’), som skal understøtte Innovationshøjskolens mission om: "At gøre individet myndigt til at forstå, handle og tænke innovativt".


Innovationshøjskolen har et repræsentantskab, der vælger Innovationshøjskolens bestyrelse som udpeger Innovationshøjskolens direktør.