Spring til indhold

Bruger:RolfeTony/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

FORFATTERKVARTERET er et område i Valby, København, bestående af Strindbergsvej og Bjørnsonsvej og de tre tværveje: Julius Lassens Vej, Karensgade og Carl Torps Vej.

De tre sidstnævnte er tydeligvis ikke navngivet efter kendte, respekterede forfattere, men er dog af Forfatterkvarterets hjertes godhed (næsten) blevet inkluderet - modsat Valbygårdsvej og Trekronergade, som figurerer under betegnelsen ‘Forfattigkvarteret’.

Forfatterkvarteret ligger ideelt i forhold til skoleinstitutioner, plejehjem og kirkegård, så hele ens livscyklus kan opleves indenfor ganske få meter og man får virkelig den fulde oplevelse af ‘fra vugge til grav’.

Yderligere har man ‘Anlægget’ - en skøn oase af græs, hundeefterladenskaber og gynger - som samtidig tegner skellet for, hvornår man orienterer sig mod Valby eller mod Sydhavnen.

Men har man anlæg for eventyrlyst, så kan man bevæge sig mod det, der vel er Danmarks mest fashionable togstation - nemlig Sjælør, på engelsk kaldet ‘soul dizzy’, hvilket man forstår, når man på perronen bliver mødt af tågerne nedefra parkeringspladsens dampende sjovtobak.

Strand har man også, for kun 1,5 km væk ligger Valby Parken med sin lune og kun let forplumrede indsø. Hvis man finder en badetur spild af tid, bør man søge andre steder hen, for her gør Harrestrup Å sin udledning af spildevand, og man skal kun være ganske lidt ræd for colibaktererier for at søge andre vandgange.

Man drager stor nytte af, at området er så tæt på Frederiksberg uden at være det, men så kan man altid sparke nedad mod Forfattigkvarteret - og det er altså vigtigt.