Bruger:Yasm1558

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning


Maine Coon – Levetid: En maine coon bliver mellem 9-15 år gammel.

Maine Coon – Vægt og Størrelse: 4-9 kilo, dog er den største Maine Coon vejet til over 15 kilo med en næse til hale mål på 123 cm

Maine Coon – Farver og mønster: Brun er den mest udbredte farver i maine coon racen, men faktisk kan du få en maine coon i stort set alle farver og mønstre i Danmark. Du kan sagtens få en helt hvid maine coon, hvis du ønsker det. Det eneste du ikke kan få er en maine coon i samme mønster som man ser hos siameser katten.

Maine Coon – Sundhed: Dette er en katterace, der betegnes som en overordnet sund og robust race. Én af de fysiske udfordringer som man ofte ser hos maine coon racen er en tendens til problemer med hofterne. Derudover er de også genetisk disponeret for hjertesygdommen HCM. Det er derfor vigtigt at du tjekker opdrætterne grundigt før du vælger killing, så du har et godt indtryk af killingens forældre og hvad deres


Maine Coon – Temperament og mentalitet: En maine coon er en kat, der tilpasser sig sine omgivelser og sine ejeres livsstile, personligheder og rutiner. Det betyder dog ikke at din kat vil gå sine egne veje altid, oftest vil man faktisk finde en maine coon tæt på sine ejere. En maine coon er en aktiv katterace, der har beholdt sit jagtinstinkt og som derfor holder dit hjem fri for mus, men du kan også sagtens udnytte dens jagtinstinkt til lege. På trods af deres massive størrelse har denne race ofte et meget legesygt sind, og du kan få mange smil af dens til tider fjollede opførsel. Det er altså en oplagt familiekat.

Maine Coon – Pelspleje: En maine coon hører har en lang og blød pels, der kræver en vist omfang af pleje for at forblive flot at se på. Det er vigtigt at du plejer din kats pels, så den ikke får filterkager, og den beholder sit flotte silkeagtige udtryk. Derfor anbefales det, at du børster din kat et par gange om ugen, og at du også har den i bad regelmæssigt. Hvis du er god til at gøre det til en hyggestund sammen med din killing, så vil din voksne kat også elske det.er.