Brugerdiskussion:Digitalnu

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Velkommen!

Hej og velkommen til Wikipedia. Vi er glade for at se dig, og for at du vil bidrage til projektet. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an, er der lidt startinformation ved at følge disse links:

Hvis du ikke er inde i koder, klammer og tegn, så skriv blot uden koder og hold så øje med hvad andre gør ved din tekst de kommende dage. Så lærer du hurtigt hvordan det hele virker :-) Wikipedia er i øvrigt opbygget, så du slet ikke kan komme til at ødelægge noget, selvom du gør noget forkert. Alt kan bringes tilbage til, hvordan det var før, og det er der nogen, som sørger for.

Skulle du gå i stå og ikke kunne finde vejledning, så er der flere måder at få hjælp på. Den allersimpleste er at trykke på "min diskussion" i øverste linje, vælge redigér og skrive et spørgsmål. Så udfylder du ruden "Beskrivelse" forneden og trykker på knappen "Gem side" lige nedenunder. Inden for kort tid vil du sikkert se, at der på din skærm står, at du har fået svar.

Det vigtigste er at udfylde feltet "Beskrivelse", for indholdet af det kan ses af alle på seneste ændringer, så vi véd, hvad der sker.

Du må ikke bare kopiere materiale fra andre hjemmesider over på Wikipedia.

Mvh. Maitch 13. mar 2006 kl. 19:10 (CET)

Jeg gentager: Du må ikke bare kopiere materiale fra andre hjemmesider over på Wikipedia.. Næste gang du gør det, vil du blive blokeret. --Maitch 13. mar 2006 kl. 19:20 (CET)

"Learning the hard way"[redigér wikikode]

Med henblik på at inddrage Wikipedia i en kommende undervisningspraksis ønskede jeg at lære det at kende indefra - ved selv at bidrage til encyklopædien med en eller flere artikler. Den artikel jeg lagde op var imidlertid væk dagen efter. Jeg troede, at måske "tekniske problemer" var årsagen og forsøgte mig dagen efter 2-3 gange at lægge samme artikel på. Til sidst med det resultat, at min IP-adresse blev blokeret. Artiklen var en sammenskrivning og forkortet udgave af oplysninger fra en hjemmeside for den institution som var emnet for artiklen. Der var ikke blot tale om at kopiere en hjemmeside men om at omforme faktuelle oplysninger herfra til egnet "leksikalsk form". Om det var indholdet eller de gentagne forsøg på at lægge artiklen på - så måske kunne forkomme at være forsøg på vandalisering, står ikke helt klart. Mit udgangspunkt har været og er stadig fuld opslutning omkring dette spændende projekt. Der har været startproblemer formentlig grundet i misforståelser, men jeg håber fortsat at kunne bidrage til indholdet helt i overensstemmelse med Wikipedia's ånd.

Hej og velkommen igen. Du har ret i, at udefra virkede det som hærværk. Vi er meget strikse med, at det materiale der bliver tilføjet ikke er skrevet af fra andre steder. Du kan dog godt tilføje teksten, hvis du kan bevise at ejeren af ophavsretten til teksten frigiver den under GFDL-licensen.
Med det sagt, så er det ofte svært for nye brugere at opføre sig 100% i overensstemmelse med alle vores regler, da der er mange. Jeg vil anbefale at du læser nogle af de links jeg har givet i toppen, og ellers bidrager når du er logget ind. Hvis der er noget galt, vil det ofte hurtigt blive bemærket og enten rettet med det samme eller blive sat til diskussion på enten artiklens side eller din brugerdiskussionsside. --Maitch 15. mar 2006 kl. 00:09 (CET)


Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

--Broadbeer 23. jan 2007 kl. 01:11 (CET)

Signaturer[redigér wikikode]

Hej Digitalnu. Jeg vil blot oplyse dig om, at signaturer ikke bruges i artiklerne men kun i diskussionsrummet, som på denne side. --Sabbe 30. jan 2008, 10:01 (CET)