Brugerdiskussion:HHH~dawiki

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hej HHH

Velkommen på Wikipedia . Wikien er et åbent leksikon hvor alle kan bidrage, men det forudsætter at vi overholder gældende ophavsret, og jeg er lidt i tvivl om det billede du har lagt op fra litteratursiden, om vi har tilladelse til at bruge det ? - jeg kan ikke umiddelbart se noge på sitet om at det skulle være open source .

venlig hilsen Nico 30. dec 2004 kl. 17:42 (CET)

Hej Nico!

Tak for velkomsten - ja jeg er jo helt ny her, så det er godt, der er nogen til at vise mig til rette. Men jeg er ikke just nogen IT-haj, så jeg skal nok lade være med at kludre for meget rundt i billeder og deslige. Jeg ved heller ikke, om det i det hele taget er her, jeg skulle svare dig, eller jeg skal skrive på din brugerside? Men ang. ophavsret, hvor nemt er det så at finde lovlige billeder på internettet? Jeg har fundet et andet billede af Poul Hoffmann, men der står bare "Billedet er muligvis beskyttet af en ophavsret" :

http://www.folkekirken.dk/stifter/kbh/norrebr/samuel/14.htm

Tak for hjælpen mvh Henrik


Hvis det ikke specifikt fremgår at et givent billede er udgivet under en licens som er kompatibel med den vi bruger på Wikipedia, så gælder den almindelige danske ophavsret.
Jeg har personligt haft succes med at bede en rettighedsindehaver om tilladelse til at bruge et billede på Wikipedia (dvs. udgive billedet under GFDL). Men rettighedsindehavere der lever af deres billeder, er det nok sværere at få tilladelse fra, da GFDL ikke sikrer dem en indtægt fra billederne, samt tillader at andre også kan anvende Wikipedias udgave af billederne vederlagsfrit (så længe licensbetingelserne opfyldes).
Får man et negativt svar, eller slet intet svar, på en forespørgsel om en GFDL-udgave af et billede, er der ikke andet at gøre, end at prøve at finde et andet billede med en passende licens eller helt undvære billedet.
Mht. hvor du skal svare, så er det normalt bedst at fortsætte en diskussion hvor den begyndte, da man må formode, at den der skrev det første indlæg, huskede at sætte kryds ved "Overvåg denne artikel".
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 30. dec 2004 kl. 20:14 (CET)
PS: Du ønskes også velkommen af mig.
PPS: Du kan på nem vis underskrive dine diskussionsindlæg med fire tilder ( ~~~~ ), der, når siden gemmes, omsættes til ens brugernavn (kan defineres i indstillingerne) samt en tidsstempling, som fx i min underskrift herover.

Hej Kaare! Tak for velkomsten og tippene. Det er godt, der bliver taget hånd om de nye, så vi ikke kvajer os for vederstyggeligt. :-)

Du skrev om min Poul Hoffmann-artikel, at den ikke var neutral, og det er jeg ikke enig i, men det er sikkert min definition af "neutral", der er noget galt med. Jeg går ud fra, at det er passagen "Men trods sit enestående, poetiske og malende sprog og sin enorme arbejdsindsats på indlevelsesplanet i de (bibel)historiske romaner, er han ikke at finde i de fleste danske forfatterencykopædier" du sigter til, og det skal jeg gerne lave om, hvis det er for subjektivt. Dog vil ingen, der kender til ham, bestride den enorme arbejdsindsats. At hans sprog er "enestående, poetisk og malende" er et forsøg på en objektiv beskrivelse af hans sprog. "Enestående" er brugt i ordets første betydning: "noget, der ikke har sin lige", - og med det mener jeg, at der ikke er nogen, der i dag bruger sproget på samme måde som Poul Hoffmann. I "poetiske og malende" ligger der, at han bruger meget tid på natur- og personbeskrivelser. Han beskriver dem ikke objektivt, men med føling og indlevelse, ofte med overraskende og sigende metaforik. - Men jeg er ikke øvet i at skrive neutralt, så hvis du har formuleringer, der kan dække min ovenstående uddybning, må du endelig plotte dem ind i stedet.

Desuden skrev du, at jeg manglede kilde til "det er sagt om"-afsnittet. Jeg har tilføjet den bog, jeg har læst det i, i en parentes - skal det gøres på en anden/smartere måde?

mvh og tak for hjælpen

HHH 30. dec 2004 kl. 20:50 (CET)

Vi har en ret streng neutralitetspolitik, der bl.a. lyder at vi ikke må lægge læseren ordene i munden, men skal lade vedkommende danne sine egne meninger; læs mere i det pågældende dokument.
Mht. den omtalte kilde, så er det vist også dækket i neutralitetsdokumentet, mens selve udførelsen sikkert kan gøres på flere måder (jeg ville nok tilføje et "Litteratur"-afsnit i artiklen og nævne den omtalte kilde, med angivelse af forfatter, titel, evt. sidenummer, udgiver/forlag, udgivelsesår og evt. ISBN-nummer jf. stilmanualen).
Selvom der er en hel del andet at sætte sig ind i på vores skribentportal, vil jeg anbefale at du læser alt hvad du mener at have brug for at vide her og nu, men gemmer resten til du får brug for det. Det giver færre konflikter i det lange løb at være velorienteret om alle regler og retningslinjer. :-) Den engelsksprogede udgave af Wikipedia har mange flere dokumenter på sin skribentportal, fx neutralitetsdokumentet i sin helhed.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 30. dec 2004 kl. 22:26 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 04:44 (CET)

Din konto vil blive omdøbt[rediger kildetekst]

17. mar 2015, 23:38 (CET)

19. apr 2015, 05:27 (CEST)