Brugerdiskussion:Seekers/Kemiportal

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Forslag og diskussioner vdr kemi portalens skrives her inde :)[rediger kildetekst]

Feel free to write --Seekers 24. jul 2008, 01:12 (CEST)

Indledningsvis vil jeg sige, at jeg som udgangspunkt ikke er udelt begejstret for idéen om portaler og andre "special-tjenester", som potentielt trækker tid og arbejdsindsats væk fra "kerneopgaven" at skrive artikler: En portal vil formodentlig kræve et vist minimum af vedligehold og udskiftning af indhold, med mindre formålet med den alene er at vise vej til (i dette tilfælde kemirelateret) indhold på Wikipedia. Alligevel kan jeg ikke holde min bøtte med lidt brainstorming til ting og sager man kunne tænke sig på sådan

  1. "Klassisk portal-udstyr"
    1. Dagens/ugens/månedens artikel om et eller andet kemisk emne: Vi kan enten være "smådovne" og have et "ugens grundstof", hvor de 118 af slagsen så at sige "agerer Tordenskjolds soldater", med gentagelser for hver godt 2 år. Eller også har vi "ugens kemiske forbindelse", og skal så igang med at skrive en sådan om ugen...(!)
    2. Nyheder: Det her bør nok varetages af én der har "fingeren på pulsen" indenfor hvad der rører sig i kemiens verden, end jeg har...
    3. Ugens kemirelaterede billede: Lur mig om ikke vi kan finde en masse "visuelt guf" på Commons, som på forskellig led og vis har med kemi at gøre...
  2. Almindelig "visen vej" til kemiemner på dawiki: Små kompakte "genvejs-samlinger" til hvert grundstof, til en række kategorier for div. stofgrupper, til artikler om forskellige reaktionstyper o.m.a.
  3. Opgavehjælp for skoleelever og andre "kemiopgave-ramte":
    1. For eksempel har jeg indtryk af at der findes mellem en halv og en hel snes "klassiske" kemiforsøg som størstedelen af alle elever på gymnasier, HF, HTX m.v. bliver sat til at udføre og skrive rapporter over – her kunne man tænke sig at kemiportalen har en oversigt med links til artikler der behandler emnerne bag disse forsøg såpas grundigt, at det er til god hjælp for kemirapport-skribenter.
    2. Specifikke portal-artikler der går direkte "i kødet" på hvordan man løser diverse "klassikere" udi kemiopgaver.

... sa'e Peo 24. jul 2008, 01:50 (CEST)

Det er godt ud Peo ;) Kan især li´ din ide med et "skole" afsnit. Jeg har alle mine opgaver fra HTX liggende på min computer der hjemme :P (og der er nok at kigge på!). Vi skal bare have fundet på en smart måde at sætte det op på, det skal jo ikke blive sådan at de bare kan hente resultaterne :P Mht til nyheder, så har vi Danielle på holdet :P Mon ikke hun kender en smule til kemi verdenen :)?

Månedes, ugens, dages: Forslag: Månedens molekyle, ugens grundstof og dagens/ugens billede (personligt syntes jeg ikke at der skal være en dagens, så hellere I fokus/Aktuelt lige nu.) Dette skulle gerne give lidt motivation til at få skrevet en masse kemi artikler :P

Håber der findes en eller anden form for "tæller" så man kan følge med i trafikken på portalen, da der jo ikke er nogen ide i at vedligeholde den, hvis der ikke er nogen som bruger den.

Hvis vi kan finde en 2-3 stykkere mere, så man vi jo opdele vedligeholdes arbejdet mht til at skrive/forbedre kemi artikler som så kan blive "ugens" "månedens".

Den færdige portal skulle meget gerne være sindsyg nem at ændre i, samtidig med at man ikke skal kunne gøre noget forkert :) --Seekers 24. jul 2008, 04:10 (CEST)