Brugerdiskussion:Zabhood

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

  Hjælp til at redigere[rediger kildetekst]

  Du har lagt Billede:Ægte rembrandt dk.jpg op, men ikke angivet under hvilken licens, det er lagt op eller kilden. Det bør ske snarest, da billedet ellers før eller siden vil blive slettet.--Heelgrasper 8. dec 2005 kl. 13:29 (CET)


  Jeg vil meget gerne have hjælp til at redigere licens/rettigheder og kilde. Da kunstneren er død er der vel ingen rettigheder der skal beskyttes?? Og hvordan ændre man det man først angav som licens og kilde???--Zabhood 8. dec 2005 kl. 14:16 (CET)

  Er den der har taget et billede af maleriet død?
  Husk at ophavsret gælder 70 år efter kunstnerens død.
  Claus Agerskov 8. dec 2005 kl. 14:56 (CET)


  Hmm skriver squ til Malerisamlingen (Nivaagaard) og hører dem om evt. rettigheder, men der skulle ikke værer nogle. Men jeg vender tilbage når/hvis de svarer mig. --Zabhood 8. dec 2005 kl. 15:08 (CET)

  (der var en redigeringskonflikt, men jeg poster mit indlæg uændret) Lige for en god ordens skyld, da emnet kan være lidt kompliceret: Maleriet i sig selv er ganske rigtigt ikke længere beskyttet, men fotografiet af maleriet er muligvis beskyttet. I almindelighed gælder, at fotografier efter 1970 er beskyttet i 50 år efter at de er blevet taget, men det er lidt usikkert, om det også gælder fotografier som dette, der nærmest tilsvarer en scanning af materialet. For at være på den sikre side bør du dog afgive rettighederne, hvis du selv har taget fotoet, eller, hvis en anden har taget det, få fotografen til at afgive dem. Materiale på Wikipedia skal nemlig være frit for alle at bruge til alle formål.
  Man ændrer på oplysningerne ved et billede ved at klikke på "rediger" på billedets side, lige som ved artikler. I øvrigt kan det anbefales at lægge billeder på Commons, da de så kan bruges på alle Wikipediaer.--Heelgrasper 8. dec 2005 kl. 15:12 (CET)

  Har overvejet at lægge det op på Commons (og valgt at gører det), men venter lige og ser ang. rettighederne (se tidligere). --Zabhood 8. dec 2005 kl. 17:32 (CET)

  InterWiki?[rediger kildetekst]

  Er der nogen der ved præcis hvordan jeg bruger InterWiki ved oversættelser? Oversatte mæslinger men kunne godt tænke mig at vide den "præcise" procedurer ved oversættelser!!--Zabhood 11. dec 2005 kl. 10:57 (CET)

  Jeg tror ikke lige vi har nogen egentlig procedure for oversættelser - her gælder vel som overalt at vurdere om facts og relevans er iorden. Ang. interwiki skriver man landekoden med et : + sidens navn i en henvisningsklamme f.eks. sådan: [[en:measles]] , så optræder den ude i sidemenuen for interwikilinks. IW-links placeres nederst på siden når man redigerer. Hvis man (undtagelsesvist) vil have et ÍW-link ind på siden gøres det sådan: [[:en:measles|Den engelske Wikiside om mæslinger]] - med dette resultat: Den engelske Wikiside om mæslinger vh. Nico 11. dec 2005 kl. 11:18 (CET)

  Det ser rigtigt godt ud tak. Men spørgsmålet ang. InterWiki går mest på "tag'en" (e.g. [[:en:InterWiki]]). Hvordan bruges den præcist og hvad "peger" InterWiki på! --Zabhood 11. dec 2005 kl. 12:19 (CET)

  Sæt tagget f.eks. til den engelske: [[en:measles]] allernederst i artiklen i alfabetisk rækkefølge. Du skal ikke lave overskrift i artiklen til interwikitaggene. Mvh Malene Thyssen 11. dec 2005 kl. 12:45 (CET)
  Overskrift i artiklen? Kan du ikke uddybe lidt?? --Zabhood 11. dec 2005 kl. 13:06 (CET)
  Når vi laver eksterne henvisninger i artiklerne gør vi det som regel i et lille afsnit nedenunder resten af teksten. Der skriver vi overskriften: ===Kilder/Eksterne henvisninger=== og så listerne vi linksene derunder. Men de interne interwikilinks bliver fortolket og opstillet som links i menuen til venstre - derfor ingen overskrift i selve artiklen. Mvh Malene Thyssen 11. dec 2005 kl. 13:13 (CET)


  Kildehenvisning til andre wiki'er?[rediger kildetekst]

  Hvis man har oversat f.eks. en engelsk artikel til dansk skal man så henvise til den engelske som kilde til artiklen eller er det nok med [[en:measles]]?? --Zabhood 11. dec 2005 kl. 13:25 (CET)

  Det er nok med [[en:measles]] --Peter Andersen 11. dec 2005 kl. 13:31 (CET)

  Billede:Ægte rembrandt dk.jpg[rediger kildetekst]

  Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 07:07 (CET)

  Billede:Ringovn.jpg[rediger kildetekst]

  Når du lægger et billede op, så skal du huske at skrive, hvor billedet stammer fra, så vi kan sikre os, at det er den korrekte licens, der er blevet angivet. Hvis du nu skriver et link til siden med billedet, så kan vi meget nemmere vurdere, om licensen er i orden eller helt hen i vejret. --|EPO| 27. jul 2006 kl. 23:10 (CEST)

  Hvor skal linket ligge?? I beskrivelsen eller hvor...???? Der har jeg i hvert tilfælde lagt det til at starte med. --Zabhood 28. jul 2006 kl. 09:52 (CEST)
  Det fint nok med den kildeangivelse. Derimod står der ikke på den side, at billedet er frigivet til public domain. Så har du fået tilladelse til at frigive det? --|EPO| 30. jul 2006 kl. 09:15 (CEST)
  Hvordan skal jeg få rettighederne?? Det er en teknisk tegning indleveret med patentanmeldelsen i 1858!!! Jeg aner ikke hvorfra man skal anmode om tilladelser!!! Har du en idé? --Zabhood 30. jul 2006 kl. 19:14 (CEST)
  Det fremgår jo hverken af siden eller billedet, at der er tale om en tegning fra 1858. Men når den er så gammel må vi formode, at ophavsretten er udløbet - og derfor er i public domain. Hvis man ønsker at bruge et billede fra en hjemmeside og man er usikker på rettighederne, så kan man jo starte med at kontakte sidens ejer. --|EPO| 31. jul 2006 kl. 10:24 (CEST)