Christian Sass Middelboe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Christian Sass Middelboe
Født 16. juni 1956 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Christian Sass Middelboe (født 16. juni 1956) er et fremtrædende dansk medlem af rockergruppen Hells Angels og præsident for samme klub i perioden 1989-1997. Han blev i 1985 idømt syv års fængsel for medvirken til drabet på Henning Norbert Knudsen "Makrellen", som var præsident for den rivaliserende rockerklub Bullshit.

Under afsoningen i Vridsløselille fuldførte han en bachelor i datalogi ved Københavns Universitet.

I december 1990 blev hans veninde Lone S. anholdt på en massageklinik på Retortvej i Valby. Der blev beslaglagt 167 gram amfetamin, som Middelboe havde afleveret tidligere på dagen. Den 24. januar 1990 blev Middelboe ved Københavns Byret idømt ti måneders fængsel for handel med amfetamin [1].

Rockerkrigen[redigér | redigér wikikode]

Den 6. oktober 1996 afholdt Hells Angels deres årlige "Viking Party" i klubhuset i TitangadeNørrebro, og flere hundrede mennesker var samlet på stedet, da en panserværnsraket blev affyret fra et hustag på Rådmandsgade og hamrede ind i klubhuset. To personer, herunder prøvemedlemmet Louis Linde Nielsen og Janne Krohn, der boede i Ægirsgade og blot deltog i festen, blev dræbt på stedet. Middelboe og yderligere 19 personer såret. Ved Østre Landsret den 13. marts 1998 blev Bandidos-rockeren Niels Poulsen idømt fængsel på livstid for raketangrebet.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Englenes gerninger, Ambro Kragh (1997), Gyldendal