Cocksucker Blues

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Cocksucker Blues
Overblik
Genre DokumentarfilmRediger på Wikidata
Instrueret af Robert Frank
Produceret af Marshall Chess
Medvirkende The Rolling Stones
Musik af The Rolling Stones
Klip Robert Frank
Paul Justman
Susan Steinberg
Udgivelsesdato 1972Rediger på Wikidata
Længde 93 min.
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Links
på IMDb
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Cocksucker Blues er en aldrig udgivet dokumentarfilm af instruktøren Robert Frank, der blev optaget under The Rolling Stones Nordamerikanske tour i 1972 som støtte for deres album Exile on Main St..

Der var meget forventning til bandets ankomst, da de ikke havde besøgt USA siden 1969 katastrofen Altamont Free Concert, hvor en fan, Meredith Hunter, blev stukket og slået til døde af Hells Angels. Denne tour holdt sit løfte om forrygende rock ’n’ roll præstationer på scenen. Bagved indeholdte scene udskejelser, liderlighed og hedonisme [1].

Filmen blev optaget med flere kameraer, hvor der var masser af film der lå ventede omkring for alle kunne begynde at optage. Dette tillod filmens publikum at opleve backstage fester, stofmisbrug, roadie der klovnede, homoseksuel kunstnere og The Stones tage deres forsvar ned.

"Cocksucker Blues" var en sang som blev skrevet af Mick Jagger og Keith Richards som den sidste Stones single for Decca Records som led af deres kontrakt [2]. Dens tekstsammenhæng og sprog blev valgt specielt for at irritere Decca ledelsen. Nummeret blev afvist af Decca, og blev udgivet på et vesttysk opsamlingsalbum, The Rest of the Best, i 1983 [3]. Men opsamlingsalbummet blev kaldt tilbage efter fire uger, og genudgivet uden sangen [4].

Filmen selv er under en retskendelse, hvilket forbyder den fra at blive vist medmindre instruktøren er fysisk tilstede. Denne kendelse stammer fra den konflikt der opstod da bandet, som havde bestilt filmen, besluttede at dens indhold var upassende og ikke ønskede den vist. Direktøren følte anderledes, og således kendelsen. Imidlertid findes der bootleg kopier af filmen [5]. Den har i nogen grader været populær hos andre rockstjerner, såsom Marilyn Manson der nævnte at have set den og set sin stue i den (dele af den blev filmet ved Mary Astor House, på Appian Way i Laurel Canyon, Los Angeles,Californien hvor Manson har boet siden sent i 1990'erne [6]).

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

Fodnote[redigér | redigér wikikode]

Stop hand nuvola.svg Maskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.