Content marketing

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Content marketing er en overordnet betegnelse for marketingaktiviteter og formater, der involverer produktion og deling af indhold for at tiltrække og engagere klart definerede og anerkendte nuværende og potentielle målgrupper med henblik på at skabe rentable kunderelationer.

Udgangspunkter for content marketing er, at det er attraktivt at levere indhold til kunder, fordi de genererer mere interesse, loyalitet og salg end traditionel reklame. Content marketing kan desuden bedre fastholde interessen, og dermed skabe en højere loyalitet over for varemærker.

Ideen om at skabe og dele indhold er anerkendelsen af at det er en mere effektivt måde at influere beslutningstagere på. Indholdet kan være eksisterende materiale, der bliver stillet til rådighed i et nyt format. Alternativt kan det være indhold, der er særligt produceret til formålet, og som kan deles på særligt udvalgte medier, eller på alle kanaler.

Eksempler på content marketing produkter er kundemagasiner, trykte eller online nyhedsbreve, digitalt indhold, websteder eller microsites, hvidbøger, webcasts, webinars, podcasts, video-portaler eller serier, in-person roadshows, rundbordskonferencer, interaktive online begivenheder. Formålet med denne information er at informere bestemte målgrupper og kundeemner om relevant indhold, der nogle gange gange kan indeholde virksomhedens produkter og være en del af marketingplanen. Motivationen bag content marketing er troen på, at uddannelse og oplevelser til kunden resulterer i varemærkets anerkendelse.

Marketingfolk kan bruge content marketingindhold som et middel til at nå en bred vifte af forretningsmæssige mål. Disse kan omfatte: ledelse, leadgenerering, øget direkte salg, storytelling og forbedre kundefastholdelse. Udtrykket "indholdsleverandør" bliver brugt til at beskrive en ny race af marketingmedarbejdere, der skaber, optimerer og distribuerer de forskellige typer af indhold, der kræves for at engagere kunder på de sociale medier, baseret på data fra specialiserede analyseværktøjer.

Content marketing er den underliggende filosofi for marketing teknikker, som brugerdefinerede medier, brugerdefinerede forlag, databasemarkedsføring, brand marketing, mærkevarer underholdning og branded content.