DS Skibladner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Dampskibet «Skibladner» på Mjøsa

DS «Skibladner» er Norges eneste hjuldamper og det ældste skib i almindelig drift. Det er bygget i 18541856 ved Motala værft i Sverige. Det er desuden verdens ældste hjuldamper i rutegående trafik. Skibet går i rutefart på Mjøsa, med udgangspunkt fra Gjøvik til de andre Mjøsbyer, Hamar, Lillehammer og Eidsvoll. «Skibladner» ligger i vinteroplæg i Gjøvik, hvor det har fået sit eget beskyttelseshus i glas. DS «Skibladner» kaldes ofte «Mjøsas hvite svane».

Historie[redigér | redigér wikikode]

«Skibladner» ved Dampskibsbryggen, Eidsvoll. Eidsvold Hotel ses til venstre.

Jomfruturen gik fra Minnesund og nordover på Mjøsa 2. august 1856. Båden er to gange sunket, mens den lå i vinteroplag, i 1937 og 1967, men begge gange blev den hævet efter kort tid. Båden er ombygget og restaureret en række gange gennem årene.

Tidligere havde båden betydning som persontransportforbindelse mellem Eidsvoll, Hamar, Gjøvik og Lillehammer. I dag anvendes den først og fremmest til turisme og fritidsture. Den opererer kun om sommeren, fordi Mjøsa ofte er islagt og ofte har lav vandstand om vinteren. På trods af, at «Skibladner» blot stikker 1,5 m, kan båden først bruges, når vandstanden er tilstrækkelig høj, hvilket er i maj.

«Skibladner» var tidligere vigtig for postgangen. Fremdeles er der eget postkontor om bord med eget stempel. Det er populært at sende postkort som bliver poststemplet «Skibladner».

DS «Skibladner» blev fredet 2. august 2006 på 150-årsdagen for jomfruturen. Dette var første gang, et fartøj i rutetrafik blev fredet i Norge.

Norges første kvindelige søkaptajn, Ingerid B. Bjercke, førte «Skibladner» i tre sæsoner.

Maskine og udstyr[redigér | redigér wikikode]

Fra dampmaskinen i Skibladner

Dampmaskinen om bord er en trippel ekspansionsmotor, som yder 606 HK og kan give båden en maksimumfart på 14 knob. Marchfarten er 12 knob.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]