Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., Ltd (DSME) (Koreansk: 대우조선해양) KRX: 042660 er sydkoreansk virksomhed indenfor skibsbygning og marine-ingeniørvidenskab. Det er Sydkoreas og verdens næststørste skibsbygger.[1] Koncernen beskæftiger omkring 25.000 medarbejdere, bl.a. i hovedsædet i Seoul og på værfter i Okpo, Sydkorea og Houston, USA.

21. februar 2011 bestilte A.P. Møller - Mærsk-koncernen 10 store containerskibe fra Daewoo, hver med en kapacitet på 18.000 containere, dermed overgås den nuværende rekord-indehaver Mærsk E-klasses 15.200 containere, når de første skibe leveres i 2014.[2] Der er option på yderligere 20.[3][4] Den nye klasse kaldes for Mærsk Triple E-klasse.

Operationer[redigér | redigér wikikode]

Udover skibsbyggeri har Daewoo også en division for grøn energi, hvor der bl.a. produceres vindmøller. Daewoo gik ind på markedet for vindenergi, da man i 2009 opkøbte amerikanske DeWind for ca. 50 mio. US $.[5]

Forsvarskontrakt[redigér | redigér wikikode]

20. december 2011 indgår Daewoo Shipbuilding Marine Engineering den største enkelte forsvarskontrakt som en koreansk virksomhed har indgået. Kontrakten havde en værdi af 1,07 mia US $ og var på byggeriet af tre indonesiske ubåde.[6] Det er også første gang at Sydkorea eksporterer ubåde.[7]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Sydkorea Stub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Sydkorea er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Odczyt z laty.svg Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.