Dantoto

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Icon apps query.svgHvad handler artiklen om?
Denne artikels indledning bør kort forklare, hvad artiklen handler om, jf. stilmanualen. Husk at skrive det indlysende.

1. juli 2000 overtog Danske Spil Dantoto A/S som datterselskab i koncernen. Dantoto står for spilheste og hunde, men datterselskabet fik blot lov at være vedhæng i knap fem år, for 1. januar 2005 blev Dantoto A/S fusioneret ind i Danske Spil, og Dantoto blev til en produktgruppe.

Der udbydes dagligt spil på heste. I juni 2006 blev det muligt også at spille på hestevæddeløb på internettet. Dermed skete der en markant udvidelse af distributionen, hvilket også har medført en stor fremgang i spillet.

DanTotospil er den samlede betegnelse for en række spil på heste- og hundevæddeløb, der udbydes af Danske Spil. DanTotospil omfatter følgende spilformer: Vinder, Plads og Kombinationsspil.


Vinderspil[redigér | rediger kildetekst]

Der spilles på, hvilken deltager der kommer først i mål. Gevinsten beregnes på følgende måde: Gevinstpuljen divideres med de på den sejrende deltager gjorte indskud, og det fremkomne resultat, der udregnes med to decimaler, angiver gevinsten pr. krone (odds).


Pladsspil[redigér | rediger kildetekst]

Der væddes på, at den spillede deltager placerer sig som 1. eller 2. (2 pladser i løbet) i mål, hvis der i Spillelisten er anført 6 eller færre deltagere til start. Hvis der er anført 7 eller flere, skal den spillede deltager placere sig som 1., 2. eller 3. (3 pladser i løbet) i mål. Kommer der færre end 4 deltagere til start, tilbagebetales indskuddet. Gevinsten beregnes på følgende måde: Gevinstpuljen minus de på pladsdeltagerne gjorte indskud deles i lige så mange dele, som der er pladser i løbet. Hver del plus indskuddet på deltageren divideres med de på den enkelte deltager samlede gjorte indskud, og det fremkomne resultat, der udregnes med 2 decimaler, angiver gevinst pr. krone (odds).


Kombinationsspil med flere løb[redigér | rediger kildetekst]

Her finder vi spil som V4, V5, V65 og V75. Kombinationsspil i flere løb går ud på at angive vinderne i flere afdelinger (løb) på samme dag og samme bane. Spillene foretages på særlige kuponer. Løbene, der indgår i V4 spillet, betegnes som afdelingerne 1-4 og løbene, der indgår i V5 spillet, betegnes som afdelingerne 1-5. Løbene, der indgår i V65 og V64 spillet, betegnes som afdelingerne 1-6. Løbene, der indgår i V75 spillet, betegnes som afdelingerne 1-7.


Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]