De misbrugte filmbørn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
De misbrugte filmbørn
Overblik
Originaltitel De misbrugte filmbørn
Genre Dokumentar
Instrueret af Cecilie Frydenlund, Amalie Königsfeldt, Peter Vesterlund
Fotografering Lasse Rahbek, Per Fredrik Skiöld, Christian Nees van Hauen
Klip Lars Juul
Produceret af Ole Tornbjerg
Distributør TV2
Udgivelsesdato 2018
Oprindelsesland Danmark Rediger på Wikidata
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

De misbrugte filmbørn[1] er en dansk dokumentar, der blev sendt på TV 2 i 2018. I dokumentaren, i to afsnit, står en række tidligere børneskuespillere frem og fortæller, at de som unge blev udsat for seksuelle overgreb under tilblivelsen af nogle af dansk filmhistories mest ikoniske ungdomsfilm i 1970’erne.

Over to afsnit står de nu voksne mænd og kvinder frem, og fortæller om de hemmeligheder, de har gemt på i 40 år. Journalisterne afdækker gennem 22 vidner, hvoraf flere står frem med navn og ansigt, hvordan manipulationen, misbruget og overgrebene fandt sted. Flere er, eller har været, psykisk skadet af overgrebene. Flere fortæller om alkohol- eller stofmisbrug og psykologisk behandling.

De misbrugte filmbørn er tilvejebragt i et samarbejde mellem Peter Eggert Vesterlund, TV 2, - Cecilie Frydenlund og Amalie Kønigsfeldt, Impact TV - samt Frauke Giebner og Sandra Brovall fra dagbladet Politiken. Projektet udkom som artikelserie i fire kapitler på web [2], og i dagbladet samt som dokumentarserie i 2 x 55 min på TV 2. Dokumentaren er produceret for TV2 af Impact TV.

CPH:DOX[redigér | rediger kildetekst]

CPH:DOX er en af verdens største og meget respekterede dokumentarfilmfestivaler[3]. I 2018 valgte festivalen at vise "De misbrugte børn" som åbningsfilm[4]

Hæder[redigér | rediger kildetekst]

Dokumentaren “De misbrugte filmbørn” blev indstillet til Cavlingprisen i 2018.[5] Filmen vandt Publicistklubbens Jubilæumspris i 2018 [6]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne referencer[redigér | rediger kildetekst]