Growl (sangteknik)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Death grunt)
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Growl. (Se også artikler, som begynder med Growl)
Demonstration

Growl (også kendt som death grunt, death metal-grynt) er en sangteknik, der mest kendes fra dødsmetal, hvor vokalisten synger med en mørk, rå og brølende stemme. For folk som ikke er vant til at lytte til teksterne i sange som benytter growl, kan det være nærmest umuligt at høre hvad vokalisten synger. Melodisk dødsmetal bruger sjældent growl, men i stedet en modificeret version. Her er vokalen som regel mørk, men meget mere naturlig, og enklere at tyde.

Brølende vokal har tidligere været brugt i heavy metal, men ikke i samme skala eller i hele sange. Det findes også spor af growls i grindcore- og hardcore punk-bands, men det blev først taget i brug fuldt ud da bands som Necrophagia, Death og Possessed startede dødsmetal-genren.

Teknikken er, at lyden skal komme fra mavemusklerne, og ikke fra halsen. At bruge halsbåndet kan skade og gøre skrækkeligt ondt! Derfor, er det bedste at bruge spænde i mavemusklerne og spuste luften ud, og så burde de dyriske lyde komme! George Fisher siger i et interview, at det er 'falsk' at sætte hænderne til mikrofonen og lukke sammen, så der kommer ekko.

Det er meget få kvinder som growler, den mest kendte er Angela Gossow fra Arch Enemy.