Delnice

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Delnice
Delnice Rediger på Wikidata
Overblik
Land Kroatien Kroatien
Postnr. 51300 Rediger på Wikidata
Telefonkode 051 Rediger på Wikidata
Nummerplade­bogstav(er) DE Rediger på Wikidata
UN/LOCODE HRDEL Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 5.135 (2021) Rediger på Wikidata
Andet
Tidszone UTC+1 (normaltid)
UTC+2 (sommertid) Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 700 m Rediger på Wikidata
Hjemmeside www.delnice.hr
Oversigtskort

Delnice (kroatisk udtale: [děːlnit͡se̞ ]) er en by i det vestlige Kroatien, den største bosættelse i den bjergrige region Gorski Kotar, i Primorje-Gorski Kotar distrikt. Byen har en befolkning på 4.379, og kommunens samlede befolkning er 5.952 (2011).[1] Delnice er Gorski Kotars hovedby.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Byen blev første gang nævnt i et dokument fra 1482 udstedt af Kroatiens parlament Sabor. I slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede var Delnice en distriktshovedstad i Modruš-Rijeka-distriktet i Kongeriget Kroatien-Slavonien.

Turisme[redigér | rediger kildetekst]

Delnice tilbyder sammen med det omkringliggende amt Gorski Kotars uberørte natur et væld af udendørs muligheder for en aktiv ferie. Blandt aktiviteterne er cykling, bjergbestigning, klatring, løb, vandreture, langrend, skiløb, langrend, snowboard, camping, kajaksejlads, riverafting og jagt. Delnice har mange butikker, barer og restauranter.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Population by Age and Sex, by Settlements, 2011 Census: Delnice". Census of Population, Households and Dwellings 2011. Zagreb: Croatian Bureau of Statistics. December 2012.