Det Danske Jazzcenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Det Danske Jazzcenter (JC) var en selvejende institution, som blev grundlagt af trompetist og organisator Arnvid Meyer (1927-2007) i 1970.

Frem til centrets lukning i 1997 spillede JC, som havde til huse i RønnedeSydsjælland, en central i rolle i dansk musikliv generelt og i jazzsammenhæng i særdeleshed.

Centrets opgaver[redigér | rediger kildetekst]

Centrets primære opgaver bestod i indsamling, bevaring, forskning og formidling vedrørende alle former for jazzmateriale. Derudover stod JC for en lang række musikaktiviteter, såvel nationalt som internationalt.

Blandt aktiviterne var jazzstævner, kurser, prisuddelinger, foredragsvirksomhed og konferencer. Det primære fokus var på Danmark, men i forlængelse af jazzens internationale karakter var arbejds- og interesseområdet tilsvarende bredt.

Lukning[redigér | rediger kildetekst]

JC lukkede i 1997.

Efter lukningen er samlingerne blev for størstedelens vedkommende overført til Syddansk Universitetsbibliotek (primært lyd- og videosamlingen samt et minder antal bøger og tidsskrifter og en række personsamlinger) og Det Kongelige Bibliotek (de meget omfattende person- og sagsarkiver, al dokumentation af JC's aktiviteter og størstedelen af plakatsamlingen, udklipssamlingen, node- og manuskriptsamlingen, samt diverse personsamlinger), mens en mindre del blev overtaget af Dansk Jazzforbund, som tillige overtog en del af funktionerne.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.