Diskussion:Kulturkristen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvad skal vi så med barnedåb og konfirmation?[rediger kildetekst]

Følgende afsnit læses som noget sludder: "En skelnen er nødvendig, eftersom de fleste kristne grupper ikke betragter kristendom som værende noget man fødes ind i, men noget man vælger at konvertere til senere i livet (i modsætning til mange andre religioner såsom Islam). Der mangler noget dokumentation for, at det virkelig er de "fleste kristne grupper", der mener dette. Philaweb 4. jan 2014, 21:50 (CET)

Enig. Jeg forsøgte at stramme teksten op med noget kilde, men jeg medgiver, at teksten grundlæggende er noget vrøvl. Kristendom etableres ved dåb, ikke ved "konvertering". Sætningen er uklar (også i den nye udforming) og kan for mig gerne udgå. Problemet er, at definitionen forekommer hjemmestrikket og absolut ikke gennemtænkt. Pugilist (diskussion) 4. jan 2014, 21:56 (CET)
At være kulturkristen er et prædikat benyttet af nogle, og dermed notabelt. Artiklen forfejler dog målet ved at beskrive emnet behæftet med fejl og antagelser. Har rettet lidt til, så det passer mere med kristendommens basale byggesten. Philaweb 4. jan 2014, 22:03 (CET)
Begrebet er oplagt notabelt, men den konkrete sætning er som påpeget problemantisk, da der postuleres en "nødvendig" skelnen mellem noget, der ikke er ganske klart. Det der vel forsøges udtrykt er, at man kan være "kulturkristen" uden at tilslutte sig trosbekendelsen, d.v.s. ikke tro på Gud (i hvert fald ikke den tro, der beskrives i trosbekendelsen). Man kan derfor være døbt og konfirmeret og være ateist - og kulturkristen. Det er dog ikke det, der står i sætningen, der er noget tåget og blander islam ind, hvilket ikke forekommer relevant (man kan også godt være "født" muslim (d.v.s. én af forældrene er muslim) uden at man selv anser sig som muslim). Den danske artikel er vist baseret på den engelske artikel om emnet, der har fået en skabelon om "førstehåndsforksning" på sig. For min skyld kan den uklare sætning udgå, da den ikke bidrager med viden; tværtimod. Pugilist (diskussion) 4. jan 2014, 22:13 (CET)
Nu synes jeg personligt, at prædikatet kulturkristen er noget sludder i sig selv, og er blevet opfundet med et formål. Hvilket måske bedre forklarer, hvorfor Islam er nævnt i sætningen. Deler man kristendommens "kulturelle goder", så kan man sagtens kalde sig for humanist - hvilket nok bedre svarer til det diffuse og tågede begreb kulturkristen. Men, det kan jo være kulturkristendom måske netop derfor krævede sit eget ord? For min skyld kan du godt slette sætningen om du vil, evt. tilføje det du gav en bedre beskrivelse af i det ovenstående. Philaweb 4. jan 2014, 22:31 (CET)