Brugerdiskussion:Pugilist

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dette er Pugilists diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til Pugilist.

Arkiv
Diskussionssidens arkiv findes her.

Tilføj venligst nye emner nederst på denne side, tak.

På en række sociale medier forsøges at implementere De 10 Bud for Rationel Debat, som jeg ikke gider skrive af eller foregøgle jeg selv har fundet på. Det ændrer dog ikke ved, at reglerne vil blive søgt efterlevet også på denne diskussionsside, og bidrag, der bryder med De 10 Bud for Rationel Debat må påregne at blive konfronteret hermed. Det skal ikke holde dig tilbage med at bidrage, men med en sund debat kommer man længst


Flytning af brugerdiskussionsside[redigér wikikode]

Hej Pugilist

Jeg opfatter flytning af hele din brugerdiskussionsside samlet til en arkivside (i modsætning til flytning ved kopiering af teksten) som problematisk idet man så ikke kan få overblik over hvad der er sket ved at se historikken for siden. Det er ikke en normal måde at arkivere på, og jeg vil foreslå at du undlader at gøre det på den måde fremover. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. apr 2019, 16:09 (CEST)

Vær venligst opmærksom på, at metoden er fuldt ud tilladt iht. Hjælp:Flytning. Du skal derfor i stedet stille ændringsforslag til retningslinjen. Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 10. apr 2019, 16:31 (CEST)
@Asger: Den hjælpeside omtaler ikke flytning som en metode til arkivering. Flytning af en diskussionsside væk fra den tilhørende indholdsside er overhovedet ikke nævnt. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. apr 2019, 16:36 (CEST)
@Kartebolle: Du lyder noget aggressiv, men det er måske bare mig, der er sart.
Der er tale om en helt banal arkivering, der på ingen måde sletter nogen historik, og som er i fuld overensstemmelse med den praksis, der er fulgt i årevis. Alternativet med at copy/paste tekst er noget rod (hvis det er den metode, som du vil foretrække). Har du stærke følelser overfor emnet, må du tage det op i bredere forum. --Pugilist (diskussion) 10. apr 2019, 16:49 (CEST)
Kartebolle, beklager, linket skulle have været Hjælp:Arkivering#Arkivering med undersider . Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 10. apr 2019, 17:09 (CEST)
@Pugilist, jeg undskylder hvis jeg lyder aggresiv. Det er utilsigtet. Jeg har nu stillet forslag om præcisering af politikken for arkivering på Wikipedia:Landsbybrønden/Arkivering af diskussionssider udført ved sideflytning som foreslået af Asger. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. apr 2019, 17:24 (CEST)

Wikipedia Discord[redigér wikikode]

Hej. For nyligt har jeg haft denne ide om at skabe en discord server for danskere på wikipedia. Jeg tror det vil gøre kommunikation lidt bedre imellem brugere, især nye brugere, siden jeg synes wikipedias system (bl.a. diskussion siderne) er lidt vanskelige at bruge for første gang. Jeg har påbegyndt en og prøver at invitere så mange som muligt, især dem som er aktive. Hvis du kunne være interreseret så brug linket nedenfor. Du må også meget gerne hjælpe ved at invitere flere.

https://discord.gg/k8npPbM

-m. vh. Bobbylux (diskussion) 17. apr 2019, 08:16 (CEST)

Tak for besked. Wikipedias brugere må naturligvis kommunikere på alle de platforme de vil og i de fora de vil.
Fordelen ved at holde diskussionen på Wikipedias fora er imidlertid, at alle så kan følge med istedet for at kommunikationen er spredt ud over flere forskellige fora.
IRC er det officielle forum for uformel snak. IRC er nok noget bedaget, men jeg vil nu anbefale at holde den uformelle snak der. Nybegynderspørgsmål er efter min opfattelse bedst at holde på Wikipedias sider, da flere så kan lære af andres erfaringer. Pugilist (diskussion) 17. apr 2019, 17:07 (CEST)

Nysprog[redigér wikikode]

En og end. Nysprog har mere en, nudansk har mere end. (Frysetørring) hhv. interreseret, interesseret 94.145.3.64 3. maj 2019, 17:23 (CEST)

Touché.
Jeg lægger nu ikke den store iver i stavekontrol af redigeringssammendragets tekst, men artiklerne skal være i orden. Og interreseret står ikke for min regning. --Pugilist (diskussion) 3. maj 2019, 17:45 (CEST)
Men hvorfor retter du - fejlagtigt - fødevarer til fødevare ? Pugilist (diskussion) 3. maj 2019, 17:47 (CEST)

Jeg fjernede da bare min rettelse.94.145.3.64 4. maj 2019, 06:05 (CEST)

Nej, det gjorde du faktisk ikke. Prøv at gennemgå sidens historik. Det er ikke i øvrigt ikke så hensigtsmæssigt at indsætte stavefejl i artiklerne, blot fordi man er fornærmet over, at ikke alle ens rettelser accepteres, se WP:POINT Pugilist (diskussion) 4. maj 2019, 11:00 (CEST)

Jeg erkender såmænd bare fejl og retter mine fejlagtige rettelser. Jeg erkender med fornøjelse, at jeg ikke er ufejlbarlig! (skrev 94.145.3.64 (diskussion • bidrag) 6. maj 2019, 21:55. Husk at signere dine indlæg.)

Nu kan jeg jo se, at du normalt er i stand til at stave og skrive, så jeg tror ikke på, at at du selv mener, at din rettelse var forkert, og derfor er det skidt at rette tilbage til en oprindelig fejl. Vi har rigeligt med barnlige skoleelever, der begår hærværk, og vi behøver ikke ellers dygtige sprogrøgtere til at udøve hærværk i et infantilt forsøg på at fremføre en noget uklar pointe. Bidrag gerne fortsat med dine ellers fine bidrag, og lev med, at ganske få af dine rettelser en gang i mellem blive udfordret. --Pugilist (diskussion) 6. maj 2019, 23:00 (CEST)

Er Wiki da ikke også for os skoleelever?94.145.3.64 7. maj 2019, 06:31 (CEST)

Wikipedia er ikke for bidragsydere, hvis bidrag - udover forstyrrende hærværksrettelser - består af polemiske indlæg på diskussionssider. Ovenstående debat er afsluttet og bliver ikke længere. Da du åbenbart er i tvivl om Wikipedias principper, har jeg på din diskussionsside indsat en boks om Wikipedias principper. - Pugilist (diskussion) 7. maj 2019, 07:59 (CEST)

Nyheder for maj 2019[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
11. årgang, nr. 5 - udgivet 8. maj 2019

Fischer Boel[redigér wikikode]

Tak for hjælpen med fjernelsen af hærværk i Mariann Fischer Boel. Tilsyneladende fik jeg ikke det hele med, selvom jeg prøvede ad flere omgange. Det går ikke alt som præsten prædiker, så tak for du lige kunne smutte forbi og klare det jeg ikke evnede hehe. mvh Tøndemageren (diskussion) 25. maj 2019, 22:51 (CEST)

Stjerne for berigelse af artikler med billeder[redigér wikikode]

Original Barnstar.png Den Originale Barnstar
Du tildeles hermed en stjerne for systematisk berigelse af artikler med illustrative billeder. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 6. jun 2019, 10:30 (CEST)


Thank-you-word-cloud.jpg
--Pugilist (diskussion) 6. jun 2019, 10:58 (CEST)

Lily Weiding[redigér wikikode]

Jeg kan se, at du har sat et billede ind. Men jeg havde fjernet det, fordi billedet viser Hanne Borchsenius.--Bornsommer (diskussion) 9. jun 2019, 21:17 (CEST)

Jeg vil gerne støtte Bornsommer. Det er tydeligt på Commons:File:Morten Grunwald, Lily Weiding, Hanne Borchsenius.jpg, at de to kvinder er blevet forvekslet. Jeg har lagt en kommentar på diskussionssiden for dette billede. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 10. jun 2019, 09:27 (CEST)
Jeg har nu set på siden, som Arne/Amjaabc har kommenteret på. Jeg må sige, at jeg trækker min kommentar ovenfor tilbage. Der skal nogle kyndige personer til at identificere, hvem er hvem. Jeg mener, at kvinden til venstre er Weiding.--Bornsommer (diskussion) 10. jun 2019, 10:00 (CEST)
Tak for kommentar. Det er svært at se, hvem der er Lily, og hvem der er Hanne. Billedet optræder i Billed Bladet, der i billedteksten angiver, at det er Lily til højre og ikke til venstre, som angivet på Commons. Jeg synes imidlertid, at det ser ud som om, at beskrivelsen på Commons er den rigtige. Pugilist (diskussion) 10. jun 2019, 13:03 (CEST)
Jeg kan i artikelhistorikken se, at flere ip-brugere har kommenteret på det muligt fejlagtige billede. Så noget kunne måske tyde på, at Arne har ret. Indtil det er afklaret, kan vi måske indsætte det originale ubeskårne billede og angive, at Weiding er en af de to kvinder på billedet. Pugilist (diskussion) 10. jun 2019, 13:13 (CEST)
Mit gæt er at Billedbladet har ret. Det er svært at se ansigterne, men Lily Weiding har ofte skildning i sin venstre side som kvinden til højre i billedet. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. jun 2019, 13:26 (CEST)
Begge kvinder har skildning i venstre side, så vidt jeg kan se. Der er flere billeder, der peger i hver deres retning. Jeg synes dog, at dette og dette nede i artiklen er tættere på kvinden til venstre. Men der skal nok være nogen, der kan finde ud af det. Pugilist (diskussion) 10. jun 2019, 13:42 (CEST)