Diskussion:Østermarie

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Vejnavne[rediger kildetekst]

Artiklen indeholder lidt spøjse oplysninger om vejnavne. Jeg har engang for længe siden fjernet det, fordi det i bedste fald er en lokal god historie, men under alle omstændigheder forkert, idet de i artiklen angivne navne ikke er officielle vejnavne. Det er dog velment blevet sat ind igen. Det kan da godt stå i artiklen, at den lokale borgerforening muntrer sig ved at give sjove navne til veje og gyder, men det bør som minimum angives, at inden af disse veje m.v. er officielle.

Der er vist en tendens til, at græsrodsinitiativer på Bornholm får lidt mere officielt præg på Wikipedia end godt er. Denne redigering illustrerer lidt tendensen. Pugilist 9. dec 2011, 09:08 (CET)

Kildeangivelse

Rosenørns Allé i Østermarie ses på ethvert officielt bykort, og Krak Person oplyser, hvor mange der bor der. Det turde vel være kilde nok?77.215.143.98 4. feb 2012, 05:01 (CET)

Det er korrekt, at Rosenørn Allé er et officielt vejnavn i Østermarie, og jeg har indsat en kilde på dette. Det ændrer imidlertid ikke ved, at artiklen om Østermarie indeholder ukorrekte oplysninger om, at en række veje m.v. skulle hedde eksempelvis "Ghita Nørby Runddel", "Henning Mouritzens Allé" o.s.v. Som beskrevet ovenfor, er det lidt mærkværdigt, at artiklen er udformet som den er, og jeg har tolket dette som, at der åbenbart gives lidt længere snor, når det drejer sig om forhold på Bornholm. Pugilist 4. feb 2012, 12:56 (CET)

Jeg har undersøgt sagen, og Borgerforeningen har intet med vejnavnene at gøre. De er desuden anført korrekt i artiklen. Skulle der have været lidt længere snor til Bornholm er det glædeligt. Ellers forsvinder statslige og private arbejdspladser, forholdene i udkantsbornholm forringes forsyningsmæssigt og befolkningen aftager. Kilde: Kristeligt Dagblad 6. december 2011. 77.215.143.98 4. feb 2012, 22:47 (CET)

Information på Wikipedia skal være korrekt, præcis og ikke vildledende. "Ghita Nørby Runddel" er ikke et officielt vejnavn i Østermarie, og om Borgerforeningen har noget med det at gøre, er for så vidt ligegyldigt. Artiklen indeholder således information, der er ukorrekt, upræcis og vildledende. Om det sikrer statslige og private arbejdspladser på Bornholm, véd jeg ikke. Jeg konstaterer blot, at artiklen ikke er i fuld overensstemmelse med Wikipedias normale standarder. Pugilist 5. feb 2012, 12:04 (CET)
Hvis der kan findes kilder til de nævnte uofficielle navne, er det jo fint nok - det er jo bemærkelsesværdigt. Men: Find kilder. --Palnatoke 5. feb 2012, 12:52 (CET)

Hvad angår vejnavne, er det vist foreningen KulturBornholm, der står bag, skal spørge om nogle dage. Den omtalte bevarede gildeskraa fra Østermarie er ikke bevaret, men bortkommet, og den eksisterende er fra oktober 1896, jeg har den foran mig. Jan Eskildsen