Diskussion:Øvre Imbrian

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Månen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Månen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af månerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Øvre bør udskiftes til Sen[rediger kildetekst]

Bortset fra at det nok skulle hedde Imbrium, er denne artikel flot oversat fra en.wiki. Men en:Upper Imbrian har en fejl. En epoke er en geokronologisk tidsenhed og de har præfiksene 'Tidlig' og 'Sen'. Præfiksene 'Nedre' og 'Øvre' anvendes af de kronostratigrafiske enheder som er klippeformationer. 'Øvre Imbrium' er en serie, mens 'Sen Imbrium' er en epoke - et tidsrum. Fejlen er opstået ved oprettelsen af en:Template:Timeline Lunar Geological Timescale, hvor User:Lunokhod "except that "Lower" and "Upper" have been used instead of late and early, respectively" :-D [1] --Med venlig hilsen Necessary Evil 28. mar 2009, 13:16 (CET)

Det er uproblematisk for mig at ændre Imbrian til Imbrium (og tilsvarende for de andre epoker) og "øvre" til "sen". Det vil jo give overensstemmelse med terminologien i den geologiske tidsskala. Jeg ledte uden held mange steder for at finde en korrekt dansk oversættelse, men til sidst valgte jeg i mangel af bedre at følge svenskerne, som nok har haft samme problem. Jeg forstår på dig, at du heller ikke har fundet en dansk kilde? --Sir48 (Thyge) 28. mar 2009, 21:55 (CET)
Jeg har skrevet på diskussionssiderne på en.wiki om fejlen. Hvis Øvre/Nedre Imbrian er perioder bør de hedde -ium jævnfør Kambrium (Cambrian), Ordovicium [Ordovician). Jeg har ikke fundet noget på dansk, men på den hollandske wiki nl:Geologische tijdschaal van de Maan bruger de Laat Imbrium (Sen) og Vroeg Imbrium (Tidlig) - de har åbenbart bearbejdet det. Det lader til at de danske termer ligger tæt på de hollandske nl:Cambrium, nl:Ordovicium. --Med venlig hilsen Necessary Evil 29. mar 2009, 04:27 (CEST)