Diskussion:16. august

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kalender-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Almanak, et forsøg på at koordinere oprettelsen af almanakrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Etter 11 års aktiv forskning har jeg funnet ut at "Den hellige gral/ Jesu Kristus drikkebeger" har igjennom tidene Beveget seg fra Jerusalem til Alexandria;via Al Khalil -Damaskus (Der tre ridderbrødre fra "det første første korstog" angivelig fant -og tok vare på den i flere hundre år før den forsvant igjen.)

Den dukket senere opp i Libanon der den ble ført videre til Gaza, Cairo. Siste kjente sted det ble ført til; var ALEXANDRETTA/ Alexandria.

Ifølge sagn og legender skulle den enten ha blitt ført videre igjennom Saharaørkenen og frem til Aswan.

           - ELLER; -

Den ble ført til Tunis i Tunisia. Uansett forsvant den siden den kom til Alexandretta. Under er det en tekst av ukjent forfatter om "Den hellige gral" :


" FRA DEN HELLIGE BY, SKAL "DET FØRSTE BEGER" PÅ REISE TIL ET ØDE LAND LANGT BORTE; -DER KUN DEN MEST GUDSFRYKTIGE SJEL SKAL FINNE DEN. I DET HELLIGE ROM MÅ HAN VELGE KLOKT; -FOR Å ÆRE HEBREERENES KONGE MÅ HAN DRIKKE AV DET ENE OG EKTE BEGER; -FRA SKÅLEN MED KRISTI BLOD".


-Send gjerne kommentarer og spørsmål til

Dag Frode Ovesen

Spiterstulen
 2686 Lom
 NORWAY

(ALL HJELP FOR VIDERE FORSKNING ER VELKOMMEN, MEN VENNLIGST SEND MED

DERES ADRESSE!)