Diskussion:20 mm Madsen maskinkanon

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hvilken rolle skulle det spille, om RO kender "affutering"? Den kender heller ikke "maskinkanon". --Palnatoke 26. mar 2009, 21:37 (CET)

Det var pokkers! Politikens Nudansk Ordbog kender heller ikke "maskinkanon". denstoredanske [1] har dog ordet, dog under infanteri ;-) De kender ikke "affutering" [2], så jeg troede at det var et norsk ord. Salmonsens konversationsleksikon side 219:
Citat Affutēring. Ved en Kanons A. forstaas en Angivelse af den Affutage, i hvilken Kanonen er monteret. Man siger f.Eks., at en 15 cm Kanon er affuteret i 15 cm Voldlavet, naar den hviler i denne Lavet. Citat
Så "affutering" er god nok, sorry. --Med venlig hilsen Necessary Evil 26. mar 2009, 22:20 (CET)

Det skal dog siges, at det sagtens kan være at man i dag bruger andre ord end "affutering" - Salmonsens er ikke opdateret for nylig.. --Palnatoke 26. mar 2009, 22:35 (CET)

Det siger du ikke :-) --Med venlig hilsen Necessary Evil 26. mar 2009, 23:24 (CET)