Diskussion:24. december

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kalender-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Almanak, et forsøg på at koordinere oprettelsen af almanakrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Burde man tilføje Jesus under denne fødselsdag? (evt. skrive "Jesus (I kristendommens teori)") - Mark Jensen 13. jul 2005 kl. 11:30 (CEST)

Han er da først næste dag. --Palnatoke 13. jul 2005 kl. 11:36 (CEST)
Mig og religionslære. Men han står heller på d. 25. - Mark Jensen 14. jul 2005 kl. 13:18 (CEST)
Man kunne tilråde konsekvens mht. behandlingen af bibelske personers fødsels- og dødsdage. Se f.eks. 29. juni for apostlene Peters og Paulus' dødsdag. -- Sebastjan 14. juli 2005 kl. 13:25 (CEST)

Der er ingen der ved, hvilken dato Jesus blev født. Måske er det ikke engang en dato, der er tæt på 24. december. Næsten mere kritisabelt er det, at hans fødselsår er angivet som år 0, som ikke eksisterer i den Danmark almindeligt brugte gregorianske kalender. Når man klikker på nullet kommer man da også til en artikel der hedder: Hvorfor eksisterer år 0 ikke? I Wikipedias dansksprogede jesus-artikel står der, at han levede fra ca. år 7-4 før vor tidsregning til år ca. 30-33. Måske skulle man tilføje at nogle tvivler på om han overhovedet har levet.

Jeg er enig i betragtningen om at Jesus fødsel d. 24. december år 0 ikke er korrekt. Det er absolut ingen historisk opbakning af dette.