Diskussion:ALGOL

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Hmmm, indledningen hævder, sproget blev opfundet i Danmark, men under historie kommer en ganske anden forklaring... --Twid 25. feb 2006 kl. 10:18 (CET)

Der står ikke at ALGOL blev opfundet i Danmark, kun at det blev udvikler her. Det blev så ikke udelukkende udviklet her. Så der skulle nok have stået noget med "danskere bidrog afgørende til udvikling af ALGOL" eller noget i den retning. Lennart Larsen 25. feb 2006 kl. 10:44 (CET)
Jeg er enig med Twid i at formuleringen er misvisende. Det er korrekt, at én dansker (Naur) bidrog afgørende til udviklingen af selve sproget Algol (som redaktør af Algol rapporten). Derudover udvikledes i Danmark (bl.a. på Regnecentralen) én af de første, og bedste, og derfor mønster-dannende, implementationer af Algol. Begge dele er bestemt værd at nævne, men bør ikke blandes sammen. De korrekte fremstilling vil i mine øjne være en generel beskrivelse af Algol og sprogets historie og betydning, og derefter en omtale af de to (afgørende) danske bidrag. --Surelars 28. feb 2006 kl. 16:45 (CET)