Diskussion:Aarhus' byvåben

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aarhus Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aarhus, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aarhus-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Heraldik og Vexillologi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Heraldik og Vexillologi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af heraldik- og vexillologirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Artiklen roder rundt i byvåben og bysegl. --Palnatoke 15. apr 2005 kl. 09:50 (CEST)

Det kan du have ret i - men gennem årene har man også skiftet lidt mellem de to begreber.
I bogen om "Århus bys segl" skriver man da også bl.a. i forbindelse med brev fra indenrigsministeriet 3.12.1936: "...de af ministeriet godkendte segl kunne beskyttes mod uretmæssig benyttelse ved anmeldelse for patent- og varemærkedirektoratet. Det gav anledning til, at Århus fik et virkeligt byvåben, der foruden seglet kunne anvendes andre steder af kommunen. Våbnet blev tegnet...". Venligst --Kurt Lundskov 15. apr 2005 kl. 13:38 (CEST)
Det er en mærkelig formulering, for alle gamle købstadsvåbener stammer fra seglaftryk. Motivet har også været tegnet i et skjold før, jf. Anders Thisets artikler i Nordisk Tidsskrift for Kunstindustri (1895?) hvor han rekonstruerer de danske købstadsvåbener. Formuleringen dækker nok snarere over at kommunen ikke ville kunne varemærkebeskytte en middelalderlig udgave men kun en moderne rentegning. Valentin 31. okt 2006 kl. 01:34 (CET)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

ChristianBier slettede Image:Aarhus_coa.png: [[Commons:Licensing|Copyright violation]];

-- CommonsTicker 28. mar 2008, 11:16 (CET)