Diskussion:Acetoneperoxid

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Mon ikke stavemåden "acetone peroxid" er en rest efter en oprindelig engelsk tekst? Bør stoffet (og dermed artiklen) mon ikke staves "acetoneperoxid", altså uden mellemrum (jf. "hydrogenperoxid")?--Sten Porse 12. sep 2006 kl. 09:11 (CEST)

Skulle denne artikel ikke slettes![rediger kildetekst]

Jeg er stor tilhænger af det frie internet, men det forkommer mig lidt for let, at finde denne artikel, og hermed en næsten fulstændig opskrift, på at fremstille acetoneperoxid. Jeg har selv rodet en del med kemi og er udannet inden for området, acetoneperoxid er absolut meget farligt både at fremstille og opbevarer. Det kommer dog til min trøst, at der ikke er nævnt hvilken syre, der bruges til katalysator. Men igen, kan man så hvide sig sikker på at der ikke er nogen der, prøver sig frem.

Wikipedia skal helst holde sig så langt væk fra formynderi og censur som overhovedet muligt. M.h.t. fremstillingen af sprængstoffer etc. så er det trivielt for enhver interesseret at finde superdetaljerede oplysninger om alting fra TATP til thermonucleare sprænghoveder (inkl. specifikke design) bl.a. via nettet og derfor er det helt meningsløst og virkningsløst at prøve at begrænse informationen her.