Diskussion:Afrikas dronning

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 1950'erne, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 1950'er-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Er det virkelig en amerikansk film? På engelsk wiki står der at den er filmet i England, og der indgår den i kategorien britiske film. Kan nogen bekræfte eller opklare? --Malou 28. maj 2006 kl. 20:32 (CEST)

Hvordan definerer man "amerikansk film"? Instruktøren og hovedrolleindehaverne var amerikanere. --Palnatoke 28. maj 2006 kl. 21:39 (CEST)
Tja, det plejer at være der hvor pengene er... :-) Det er et godt spørgsmål, men mit bud er, at det er hjemlandet for produktionsselskabet der afgør det. Og så findes der jo co-produktioner, hvor man taler om fransk/tysk/dansk film etc. Det er vel, når der er flere selskaber der producerer og har investeret i filmen. --Malou 28. maj 2006 kl. 21:52 (CEST)
Hvis vi prøver med Filmarbejderforeningens pointsystem (se her), får vi disse point:
  • amerikansk instruktør - 3 point
  • amerikansk manuskriptforfatter (James Agee) - 1 point
  • engelsk litterært forlæg (C.S. Forester) - 1 point
  • britisk hovedproducent - 2 point
  • (biproducent - 1 point, ikke relevant)
  • (engelsk sprog - 2 point, ikke relevant til at afgøre om filmen er amerikansk eller britisk)
  • amerikansk(e) hovedrolleskuespiller(e) - 1 point
altså 5 point for amerikansk, 3 point for britisk og 3 point, som ikke er relevante her. Pointsystemet siger, at det er en dansk film, hvis den får 6 point.. --Palnatoke 9. jan 2010, 14:30 (CET)