Diskussion:Afroamerikanere

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Artiklens navn[redigér wikikode]

Neger / afroamerikaner[redigér wikikode]

Er der nogen grund til ikke at have denne tekst i artiklen Neger? --Palnatoke 16. feb 2006 kl. 23:36 (CET)

Udtrykket, mener jeg, er meget brugt. Jeg søgte selv under Afro-amerikanker, da jeg ville søge næermere oplysninger, enwiki og andre har også selvsændige artikler om emnet. Jeg mener absolut at denne artikel kan stå alene. En henvisning fra artikklen neger må kunne lede andre på rette vej. --Ultraman 17. feb 2006 kl. 13:01 (CET)
Er der på dansk nogen indholdsmæssig forskel mellem "afro-amerikaner" og "neger", andet end at en afro-amerikaner er amerikansk? --Palnatoke 17. feb 2006 kl. 13:31 (CET)
Ja det mener jeg der er. En "afro-amerikaner" er en meget begrænset etnisk gruppe medens "neger" i almindelig opfattelse er/ kan være en person med sort hudfarve og kan være født og opvokset hvorsomhelst. Forøvrigt tror jeg at mange som benytter et leksikon ikke vil søge under "neger" for at finde udtrykket "afro-amerikaner". Det kan selvfølgelig løses med et redirect til siden om neger hvor siden om "afro-amerikanere" kunne være indlagt tekstmæssigt. Min mening i leksikal sammenhæng er at direkte opslag er det bedste, hvor det er muligt, under alle omstændigheder i denne sammenhæng. Måske er jeg ude i et grænseområde i denne sag? --Ultraman 17. feb 2006 kl. 16:01 (CET)

Forældet?[redigér wikikode]

Er "afroamerikaner" en forældet betegnelse på dansk, eller er der bare tale om at man på engelsk har udskiftet Afro-American med African-American? --Palnatoke 22. jan 2008, 10:42 (CET)

Hmm... Godt spørgsmål! Google viser hele 133.000 hits på afroamerikaner [1], men kun 3.900 hits på afrikansk amerikaner. [2]
Til gengæld viser Google "kun" 2.570.000 hits på Afro American [3] mod hele 60.300.000 hits på African American [4].
Så noget kunne tyde på, at det vist kun er på engelsk – og ikke på dansk – at "afro"-betegnelsen er "forældet"...
--WikibrugerDu kan skrive til mig her... 31. maj 2008, 05:47 (CEST)
Jeg tror Afrikansk amerikaner er ikke det samme som "afroamerikaner", så skal det snarere være med bindestreg - ellers læses "afrikansk" som et adjektiv og beskriver således folk der faktisk kommer fra afrika, ikke amerikanere med en kulturel eller historisk tilknytning til Afrika. Jeg tror "afroamerikaner" stadig er mest brugt på dansk for Sorte amerikanere der er en del af det som man på amerikansk ville kalde "the african american community".Maunus (diskussion) 31. mar 2017, 12:42 (CEST)
Jeg har dags dato omskrevet teksten med de nyeste input fra den engelske artikel. Vi bør overveje at følge trop og flytte artiklen, det kan evt. være til afrikansk-amerikanere. --Patchfinder (diskussion) 31. mar 2017, 23:20 (CEST)
  • Jeg støtter flytning til "Afrikansk-amerikaner"Maunus (diskussion) 1. apr 2017, 10:02 (CEST).
Jeg dropper mit forslag om at flytte artiklen, da det er strid med Wikipedias navngivningsregler om at benytte den mest benyttede betegnelse. Desuden er afroamerikaner registret i flere ordbøger i modsætning til afrikansk-amerikaner. --Patchfinder (diskussion) 1. apr 2017, 21:48 (CEST)