Diskussion:Aladdin (Disneyfilm)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Video-x-generic.svg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Mon der her foreligger en sammenblanding med "Ali Baba og de 40 r¢vere"? -- Sebastjan 4. dec. 2006 kl. 19:40

Ja, der eksistere også Ali Baba og de 40 tyve røvere Grey-Fox PS: Men filmen hedder Aladdin og de 40 tyve røvere ;)

Hør, jeg ved ikke om der er sket en fejl, om det er fordi vi bor i Danmark, og derfor ikke kender så meget til fremmedkulturer, men det ligger altså sådan, at personen Aladdin, selv om i kalder ham indisk, og selv om historien er fra Mellemøsten, oprindeligt er kinesisk, og bor i en kinesisk landsby, der, på grund af at det dog er et eventyr, er gjort til et islamisk sted i historien. Sådan stod der i den første udgave af historien om Aladdin og lampeånden. Jeg synes at der skal gøres noget ved det her, og at vi også skal have artiklen til at fortælle noget om de mange forskelle mellem de bedst kendte udgaver af teksten, og om historien. Generelt mangler den danske Wikipedia en stor kærlig hånd griiin. Luka1184 (diskussion) 17. dec 2012, 00:54 (CET)

Du, er da hjertens velkommen til at udvide selve film-artiklen. Ang. den oprindelige historie kan jeg ikke rigtigt finde, den på engelsk wiki desværre. --Trade (diskussion) 17. dec 2012, 09:48 (CET)