Brugerdiskussion:Luka1184

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Luka1184!
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst; den vil hjælpe dig med at komme i gang.

Du kan starte med at læse vores fulde velkomst, og læse punkterne nedenfor.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, besøg da gerne hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.

Sidst, men ikke mindst, er du velkommen til at læse vores politikker og normer, for at sikre dig at du ikke bryder dem ved et uheld.

Med venlig hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 21. jan 2010, 19:01 (CET)
Nuvola apps important.svgDer mangler dokumentation for tilladelsen til at bruge filen Fil:1459575.jpg!

Der er angivet rettighedshaveren og/eller kilde, men der er ikke dokumentation for at fotografen/rettighedshaven er enig i, at billedet kan frigives under den angivne licens.
Angiv venligst dokumentation for tilladelsen ved at angive et link til en side, der eksplicit tillader brugen af filen på en måde, der er i overensstemmelse med licensbetingelserne eller ved at indsende en tilladelse til info-daAt sign.pngwikipedia.org. Hvis der er sendt en tilladelse, så ret skabelonen på den pågældende fils side til {{OTRS}}.

Hvis der ikke sker afklaring inden en uge slettes den.

Se også Wikipedia:Procedure for billeder med tvivlsom licens.


Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 21. jan 2010, 19:01 (CET)

Jeg har nu slettet filen, da jeg ikke tror, at rettighedshaver vil give en tilladelse. Tager jeg fejl kan filen gendannes. --MGA73 21. jan 2010, 20:55 (CET)

Jeg kan se, du har sat Kategori:Brackenwood ind på Brackenwood igen. Har du planer om at lave et hav af artikler om denne serie? Hvis ikke, er det ikke nødvendigt med en selvstændig kategori. Se evt. Hjælp:Kategorier.
- Sarrus (db) d. 2. maj 2010, 14:32 (CEST)Svar[svar]

Ja har jeg, men først når jeg har fået oversat noget af serien, som jeg gør lige nu.
Knus Lukas.
PS Dette svar er vedrørende Brackenwood-tingen.(Skrev Luka1184 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Var der nogen særlig årsag til, at du flyttede artiklen "Svalbard" til "Svalbard (øgruppe)"? Det ville være gavnligt, hvis du anvendte det store beskrivelsesfelt på flyttesiden, da der desværre ikke er særligt mange tankelæsere her på stedet. --|EPO| COM: 24. jun 2010, 21:09 (CEST)

Nu har jeg under alle omstændigheder flyttet artiklen tilbage. Hvis der er flere artikler, der behandler forskellige emner, der hedder det samme, så oprettes flertydige artikler. I så fald skal man vurdere, om der er en primær (dvs. mest brugt) anvendelse af ordet, som får lov at "erobre" titlen uden parenteser. --|EPO| COM: 24. jun 2010, 21:33 (CEST)
En tilføjelse: Hvorledes de flertydige bør se ud kan du se her: Stilmanual Mvh. -- Christian75 25. jun 2010, 14:43 (CEST)

Ok, ok ... (Skrev Luka1184 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.
Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Medic (Lindblad) 14. mar 2011, 17:56 (CET)

Kursiv og displaytitle[rediger kildetekst]

Jeg har fjernet {{DISPLAYTITLE:''Den forkerte død''}} (hvad skulle den gøre godt for?) og i øvrigt formatteret Den forkerte død som vi plejer at gøre. --Madglad (diskussion) 25. aug 2016, 12:50 (CEST)

DISPLAYTITLE er et såkaldt "magic word" i MediaWikis wikikode-sprog, som muliggører forskellige funktioner, som ellers er lidt skjulte, fx. at give en artikel en kursiv overskrift, hvilket er standarden indenfor Wikipedia når det kommer til bøger, film osv., så forstår ikke, at du har fjernet det. Når man ingen bog-infobox har, som laver titlen om for en, så kan man nemlig nøjes med DISPLAYTITLE. Kunne du ikke lige lægge den tilbage igen, måske eventuelt give de andre bøger i serien samme kode, men selvfølgelig med deres respektive titler?
Og så er den korrekte, officielle titel på Djævelens lærling stavet med et lille l i "lærling". Forstår ikke helt, at du syntes, du var nødt til at lave et rollback med hensyn til mine ændringer, når de er helt korrekte?
EDIT: Og må jeg tilføje, at det også er Wikipedias standard at skrive titler i artikler med kursiv skrift? (--Luka1184 (diskussion) 25. aug 2016, 13:17 (CEST))
--Luka1184 (diskussion) 25. aug 2016, 13:13 (CEST)
Du har fuldstændig ret i, at titlen i artiklen ifølge stilmanualen kursiveres, Luka1184. Derimod er der vist ikke entydige angivelser af, at artikelnavnet samtidig skal kursiveres; DISPLATITLE bruges vist primært i de tilfælde, hvor artikelnavnet skal tvinges til at begynde med lille bogstav, fx. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 25. aug 2016, 21:17 (CEST)
Nå, men på den engelske Wikipedia er det standarden, så hvorfor ikke på den danske? Eksempler: https://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_(film_series) https://en.wikipedia.org/wiki/The_Lord_of_the_Rings https://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_and_the_Philosopher%27s_Stone_(film) https://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_and_the_Philosopher%27s_Stone https://en.wikipedia.org/wiki/The_Fault_in_Our_Stars --Luka1184 (diskussion) Forresten, hvorfor benytter vi på den danske Wikipedia os aldrig af bog-infoboxes? 25. aug 2016, 21:42 (CEST)
Til "på den engelske Wikipedia er det standarden, så hvorfor ikke på den danske?": Fordi de har truffet andre beslutninger på på en-wiki, måske baseret på andre typografiske traditioner. Typografiske traditioner varierer fra land til land. To spørgsmål 2: Pas. --Madglad (diskussion) 25. aug 2016, 21:49 (CEST)
PS. Emnet hører hjemme på stilmanualens diskussionsside, hvor diskussionen kan tages op igen. Et kig på arkivet viser at det ikke har været grundigt diskuteret. --Madglad (diskussion) 25. aug 2016, 21:52 (CEST)
Jeg vil også understrege, at når det ikke er en indarbejdet standard med kursiv i artikelnavnet, så skyldes det sandsynligvis, at der aldrig er nogen, der har fundet spørgsmålet vigtigt nok til at diskutere og beslutte noget om. Så jeg er enig med Madglad om, at det kan være en ide at tage op på Wikipedia-diskussion:Stilmanual. Til dit andet spørgsmål: Det gør vi skam også - se her: Speciel:Hvad linker hertil/Skabelon:Infoboks bog. Så du klør bare på ;-) Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 26. aug 2016, 07:34 (CEST)

Tip: Husk forhåndsvisning[rediger kildetekst]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Madglad (diskussion) 20. apr 2017, 18:06 (CEST)

Fornuftig brug af infoboks[rediger kildetekst]

En infoboks bør give at koncist overblik over artiklens emne. Der nytter ikke at fylde infoboksen med alenlange lister, som gør infoboksen længere end artiklen. Listerne hører hjemme i artiklen. Jeg ændrer denne version tilbagte til denne version. Forskellen kan ses her.--Madglad (diskussion) 20. apr 2017, 20:26 (CEST)

Det er noget, jeg har gjort, udfra at seriens infoboks ser præcis sådan ud på den engelske Wikipedia. Dog gemmer de listerne over skuespillere, værter osv., og har en knap der hedder [Show] (altså "Se mere") så man kan få hele listen at se. Det har jeg også tænkt mig at indføre i denne infoboks. Det burde rette op på nogle af de problemer, du synes, der er, tror jeg.

Hej. Det material som du har brugt i artiklen [Djævelens lærling (musical)] er så vidt jeg kan se fra denne side [[1]]. Vi har brug for en tilladelse til at bruge materialet. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 27. sep 2018, 15:51 (CEST)

Jeg kan også se at der er brugt materiale fra denne kilde [[2]]. Mvh Savfisk (diskussion) 27. sep 2018, 16:03 (CEST)
Det er mig selv, der har skrevet artiklen fra wikien. Hvilken form for dokumentation skal I bruge? Eller skal jeg ændre nogle ting ved Wikipedias udgave? --Luka1184 (diskussion) 27. sep 2018, 21:19 (CEST)
Der er ikke brugt materiale fra den anden kilde. Der er kun taget oplysninger, som er blevet bearbejdet efterfølgende. Jeg vil gerne vide, hvilke ting, der ser ud til at være løftet direkte derfra. --Luka1184 (diskussion) 27. sep 2018, 21:21 (CEST)
Lidt mere info: Jeg er stifter og admin på Den Store Djævlekrig Wiki samt den engelske udgave The Great Devil War Wiki.--Luka1184 (diskussion) 27. sep 2018, 21:26 (CEST)
Hej. Desværre var det et forkert link jeg satte ind. Det er dette websted [[3]] og særligt pressemeddelelsen hvor der er en del tekstsammenfald. Så vidt jeg kan se på din wiki bruger du en Commons licens hvor materialet er frit tilgængeligt også for kommerciel brug. Så det er reelt kun pressemeddelelsen som er problemet. Jeg tror det vil være nemmere at skrive teksten om i stedet for at få tilladelse. Hvis det er dig som har skrevet pressemeddelelsen, burde du slet ikke have skrevet artiklen. Vores regler siger at man ikke bør skrive om noget man har personlig interesse i. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 28. sep 2018, 12:42 (CEST)
Som sagt, vil jeg gerne have specifikke eksempler på tekstsammenfald. Og nej, jeg har ikke skrevet pressemeddelelsen. Og har heller ikke kopieret noget derfra, så vidt jeg kan se. Jeg har skrevet om meddelelsen. Det eneste, jeg kan finde, som er taget derfra, er delen omrking "liveorkestret" og så indledningen, hvor historien fra bogen bliver beskrevet, men det kan godt skrives om.
Jeg glemte at signere beskeden ovenfor. Men lad mig forklare bedre: Det er mig, som har skrevet artiklen på [[4]]. Ikke pressemeddelelsen, ikke hjemmesiden. Jeg har intet med forestillingen at gøre. Jeg er blot en fan af bogen, som har interesse for at se forestillingen. Jeg har redigeret "Historie"-delen på siden og vil gerne høre, hvad du synes om det nu. Er det i orden nu? Selvfølgelig vil jeg som den eneste administrator på Den Store Djævlekrig Wiki gerne give tilladelse til at bruge materiale fra vores wiki. --Luka1184 (diskussion) 28. sep 2018, 13:25 (CEST)
Savfisk, det fremgår af wikien "at alle bidrag til Den Store Djævlekrig Wikia er at betragte som udgivne under CC-BY-SA." Dette er en kompatibel licens med Wikipedia, dog fremgår det ikke, hvilken version der er tale om. CC-BY-SA 4.0 er ikke kompatibel med Wikipedia, men 1.0, 2.0, 2.5 og 3.0. Det skal dermed afklares, hvilken CC-BY-SA versionen wikien bruger. Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 28. sep 2018, 13:56 (CEST)
Nu har jeg undersøgt det endnu nærmere. Det er er version 3.0, der bruges. Teksten kan dermed godt benytte på Wikipedia mod kreditering. Hvad det angår pressemeddelelsen, kan den bruger som kildeangivelse til de påstande denne måtte omhandle, men man skal ikke kopiere direkte fra den. Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 28. sep 2018, 14:15 (CEST)
Vi kan eventuelt redigere i siden, så den bliver lidt anderledes. For eksempel kunne vi måske sætte nogle af alle de linjer med datoer sammen til enkelte paragraffer. Måske alle som én, eller dem, som relaterer til samme måned kan sættes sammen. Det ser mærkeligt ud med de linjebrud, der er nu, det kan jeg godt se. --Luka1184 (diskussion) 11. maj 2019, 13:24 (CEST)Svar[svar]

Husk forhåndsvisning[rediger kildetekst]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Toxophilus (diskussion) 31. okt 2018, 13:59 (CET)


Hejsa. Husk venligst det ovenstående. Mvh KnudW (diskussion) 11. maj 2021, 13:54 (CEST)Svar[svar]

Aha. Jeg vil så gerne bede dig om at Huske kontekst. Hvis ikke du har tænkt dig at fortælle, hvad noget drejer sig om, hvorfor så overhovedet skrive på min væg? Det er spild af min tid at få en notifikation og så ikke have nogen kontekst at gå ud fra. Ikke for at være barsk. --Luka1184 (diskussion) 11. maj 2021, 23:40 (CEST)Svar[svar]
Jeg vil gætte på at henvendelsen skyldes de 8 redigeringer i løbet af blot 4 minutter du foretog på Saiyajin.--Hjart (diskussion) 12. maj 2021, 06:58 (CEST)Svar[svar]

Kreditering ifm. oversættelser[rediger kildetekst]

Hej Luka. Jeg ser at du i en redigering på Psionik tilsyneladende har oversat indhold fra den engelsk Wikipedia. Det er påkrævet at du i så fald krediterer den engelsk Wikipedia med en redigeringsopsummering som Indhold i denne redigering er oversat fra den engelske Wikipedias artikel en:Psionics; se denne artikels versionhistorik for kreditering; se WP:ANDENWIKI og evt. en:Help:Translation. Jeg anbefaler også at tilføje {{Oversættelse}} i bunden af artiklen. Derudover bør uddybelser i referencer (som i ref 5 pr. den linkede redigering) selvfølgelig være oversat til dansk. — Biscuit‑in‑Chief :-) (DiskussionssideBidrag) 17. jun. 2022, 19:22 (CEST)Svar[svar]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
For at forbedre Wikipedias overordnede troværdighed, bør du angive kilderne til de informationer, du bidrager med i artiklerne. I redigeringsvinduet klikker du på OOjs UI icon reference.svg og udfylder. Husk at se efter, om artiklen har en {{Reflist}} nederst. Med venlig hilsen — Biscuit‑in‑Chief :-) (skriv til mig – bidrag) 12. jul. 2022, 01:07 (CEST)Svar[svar]