Diskussion:Alfred den Store

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Sproget[redigér wikikode]

IP-bruger 80.167.221.112 har ved denne redigering fjernet en skabelon vedrørende sproget i denne artikel

Broom icon.svgOprydning
Denne artikel trænger til en oprydning for at opnå en højere standard. Du kan hjælpe Wikipedia med at forbedre den.
Der er mange sproglige problemer i denne artikel - Den bærer præg af maskinoversættelse : efterladte notemarkeringer (fra Google?) - Alle artikler og redigeringer af 80.167.221.112 bør efterses for rester af dåsedansk

Det ser imidlertid ud til at være for tidligt, og skiltet bør ikke fjernes af 80.167.221.112.

  • ...er velkendt blandt andre Germanske Stammer, Såsom Svenskerne og Frankerne, Stammer som Angelsaxerne traditionelt og historisk er nært beslægtet med.
  • ... .Efter et succesfuld slag ved Slaget ved Englefjeld 31. December 870, fulgte Slaget ved Reading den 5. Januar 871, hvor Wessex led et alvorligt nederlag. Det lykkendes dog for ALfred og hans bror, at reorganiserer styrkerne og vinde de to efterfølgende slag ved Ashdown og Slaget ved Berkshire Downs. Særlige de sidste to slag, er slag som Alfred efterfølgende er blevet tilskrevet stor del af deres succes. Den 22 Januar blev de Wessex styrker besejret og den 22 Marts ved Slaget ved Merton, blev Kong Æthelred dræbt. Ind imellem disse to slag, mener man, at der yderlig er foregået to kamphandlinger som man ikke har kunne identificerer.
  • ... en igangværende inversion af Danske vikinger og at Alfreds nevøer på dette tidspunkt var meget unge, er Alfreds krav på tronen næppe blevet anfægtet. Senere opstod der dog spændinger mellem Alfred og Hans nevøer der følte, at Alfred havde raget tronen til sig uretmæssigt.

Genindsættelse af skiltet ville blot medføre at artiklen blev markeret som "patruljeret", hvilket er uheldigt.
-- Mvh PHansen 28. feb 2010, 10:51 (CET)

PHansen: Hvad mener du med sidste sætning: Genindsættelse af skiltet...? Det lyder som en misforståelse. --Sir48 (Thyge) 28. feb 2010, 11:50 (CET)

Hvis jeg blot havde genindsat den slettede skabelon, ville det at jeg står som autopatrol have betydet at artiklen var blevet markeret som "patruljeret"; altså at de røde udråbstegn - som jeg kun kan se på den hollandske - forsvinder (hvis jeg har forstået systemet korrekt). Nu har jeg gjort permanent opmærksom på forholdet, og på at alt hvad 80.167.221.112 laver bør holdes under sprogligt opsyn; der kan blive meget at rydde op i. Brugerens holdning er for øvrigt at vi bare kan slappe af.
-- Mvh PHansen 28. feb 2010, 12:47 (CET)

Nej, netop *din* redigering ville have været markeret som patruljeret, ip-brugerens redigeringer er stadigt upatruljerede. Desuden vil jeg mene at indsættelse af en kvalitets-skabelon vil overtrumfe enhver patruljering. Mvh Knud Winckelmann 28. feb 2010, 22:59 (CET)

Indvendingerne imod min opfattelse ser ud til at være rigtige; jeg må have forestillet mig at det fungerede som med de omtalte "synede" versioner: at der var tale om en slags opsamlet godkendelse ved markeringen af den sidste redigering. Da jeg nu ser at det ikke fungerer på den måde, må det vel have den lidt overrumplende konsekvens at selv fremragende og gode artikler sagtens kan have mange ikke-patruljerede redigeringer?

PS: Jeg kan ikke se "om bag hegnet" : måske åbner der sig en anden og mere informationsrig verden for patruljanter og administratorer dér. -- Mvh PHansen 13. mar 2010, 12:40 (CET)