Diskussion:Anamnese (sygehistorie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

For snæver definition[redigér wikikode]

Jeg mener at denne definition af ordet anamnese er for snæver. For det første bruges en anamnese ikke udelukkende af sundhedspersoner, men også af andre proffesionelle som lærere, pædagoger og socialarbejdere. For det andet indholder en anamnese ikke blot oplysninger om personens "syge"-historie, men også om andre relevante forhold som f.eks. familie- og/eller arbejdsforhold. Jeg mener derfor at det vil være mere korrekt at sige at en anamnese er en "livs"- eller måske bare en for-historie. (skrev 91.144.274.49 (diskussion • bidrag) 4. feb 2011, 08:00. Husk at signere dine indlæg.)

Du kunne jo udvide artiklen med forlæg i den tyske de:Anamnese, der har en mere detaljeret opdeling. -- Mvh PHansen 4. feb 2011, 18:28 (CET)