Diskussion:Angst

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Artiklen er oprettet af psykolog Rasmus Marcussen. Den er senere bearbejdet af flere andre. --Sten Porse 13. mar 2005 kl. 17:26 (CET)

Definition[redigér wikikode]

Denne side handler ikke så meget om angst som om angstlidelser. Angst er en grundlæggende emotion, ikke nødvendigvis et symptom på patologi. Siden bør indeholde en psykologisk definition af angst (inkl. somatiske, emotionelle, kognitive og adfærdsmæssige komponenter) og eventuelt filosofiske definitioner (Kiergegaard og Sartre). 130.225.37.97 27. okt 2005 kl. 12:01 (CEST)

Artiklen handler udelukkedende om psykologisk angst, og burde flyttes til Angst (psykologi). Der burde derefter skrives en hel artikel om den filosofiske tilgang i en Angst (filosofi). Der er masser af materiale. Ikke bare Sartre & Kierkegaard, men også fx Heidegger og Tillich. Jeg har selv overvejet at starte en sådan, men jeg er endnu ikke nået til handling. --Anjoe (Anders) 27. okt 2005 kl. 14:45 (CEST)
Er der flere slags angst eller er det bare flere vinkler på det samme? --Palnatoke 27. okt 2005 kl. 21:38 (CEST)
Hm. Generelt kan det måske forklares som om, at hvor filosofferne skelner imellem angst og frygt, hvor frygt er en almindelig jeg-er-bange for en eller anden bestemt genstand eller mulig begivenhed, så er angst en dybere og langt mere signifikant (og måske eksistensiel nødvendig) rørelse. Psykologerne skelner ikke imellem frygt og angst, men kun imellem rationel frygt/angst og irrationel frygt/angst, hvor det er det sidste denne artikel omhandler. Den irrationelle frygt/angst er psykologisk set udelukkende en patologi, dvs. en sygelighed, der i moderne pragmatisk psykologi kun undersøges mhb. på helbredelse (omvendt har Freud i det mindste en teori for dens opståen i barndommen). Jeg ved ikke om det besvarer dit spørgsmål. --Anjoe (Anders) 28. okt 2005 kl. 11:51 (CEST)