Diskussion:Anlægsgartner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Om beslægtede fags brug af stillingsbetegnelser[redigér wikikode]

Jeg vil gerne høre en vurdering herfra om brug af diverse stillingsbetegnelser foranlediget af en ukritisk overtagelse af ordet designer i Central Park; artiklen er en oversættelse fra engelsk. Udtrykket er ved at brede sig: se Calvert_Vaux

  • tegner - designer
  • arkitekt - husdesigner
  • havearkitekt - havedesigner
  • landskabsarkitekt - landskabsdesigner
  • anlægsgartner - anlægsdesigner
  • osv

Er man fx begyndt at omtale C.Th. Sørensen som "landskabsdesigner" i fagkredse ?
Jeg indrømmer at det kan være mig der ikke har hørt godt nok efter i radio og fjernsyn. -- Mvh PHansen 11. sep 2006 kl. 13:34 (CEST)

Også jeg er modstander af den udglidning, som er ved at ske med begrebet designer. Man kan sågar høre folk berette stolt om, hvordan de selv har "designet" deres bolig eller en buket blomster. Én ting er dog sikker: anlægsgartnere bruger ikke selv ordet designer om deres arbejde. Det har vi finere folk til (havearkitekter og hortonomer f.eks.)--Sten Porse 11. sep 2006 kl. 13:46 (CEST)
Jeg synes det ville være fint at rette alle disse betegnelser, jvf. listen ovenfor. Selv er jeg irriteret over inflationen i "ingeniør", men det er jo ikke en beskyttet titel :-) --Martin Manscher 11. sep 2006 kl. 13:50 (CEST)
Grunden til, at denne glidning i betydningen spreder sig her på wikien kan meget nemt være, at det er mig, der har oversat begge de artikler, som PHansen nævner (jeg kan dog ikke tage ansvaret for den generelle forvirring i samfundet og ej heller inflationen i titlen 'ingeniør'!) Men hvis nogen kan indsætte de rette danske betegnelser vil det da kun gøre artiklerne bedre.--Bsh 11. sep 2006 kl. 14:12 (CEST)
OK, jeg har lige lavet den første hvor et "og" skulle have været et "om":
... afholdte den en konkurrence og designet af landskabet i parken ->
... afholdte den en konkurrence om udformningen af landskabet i parken.
Hjælper iøvrigt til med de små typos. -- Mvh PHansen 11. sep 2006 kl. 14:42 (CEST)