Diskussion:Antibiotikum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Om flytteforslaget[redigér wikikode]

Faktisk forstår jeg ikke rigtigt, at artiklen ønskes flyttet, da vi plejer at lægge artikler under entalsformen. Jeg vil i hvert fald gerne høre et godt argument for at flytte artiklen om ikke andet. --CarinaT 17. sep 2008, 15:18 (CEST)[svar]

I lighed med narkotika er det vel et ord, der næsten kun træffes i flertal - men om det er begrundelsen, ved jeg ikke. --Palnatoke 17. sep 2008, 21:35 (CEST)[svar]
Tja, i almen tale har du jo nok ret i det, men jeg synes stadig ikke den skal flyttes, så med mindre nogen føler stærkt for det, så fjerner jeg forslaget. --CarinaT 18. sep 2008, 16:00 (CEST)[svar]
Flytteforslaget har været på så vidt jeg kan se i over et år uden protester. Jeg har så forsøgt at få det effektueret for at få slanket "fejllisterne".
Jeg mener, at antibiotika er et af de få ord, som falder mest naturligt at bruge i flertal. Hvis man læser i artiklen, så står antibiotika også først og det bruges i overskriften "Klassificering af antibiotika" og generelt i artiklen.
Jeg har også engang hørt, at "bukser" i ental hedder "buks" men hvor mange siger "Nej en fin buks du har på"? Nej vel? På google fremgår ordet antibiotikum 10.700 gange mens -a fremgår 113.000 gange.
Ordet står også nævnt i min version af RO med forklaring af, at det er flertal af antibiotikum - det er vel en indikation af, at det er normalt at omtale ordet i flertal.
MEN problemet er jo ikke større end at det bliver fixet af en omdirigering - så bare vi kan få flyttet eller fjernet flytteforslaget, så er jeg glad. --MGA73 21. sep 2008, 17:00 (CEST)[svar]
Tja, jeg kan godt se det overvældende resultat fra google, men mener nu stadig den skal ligge under ental. Det med buks har jeg også hørt, men så vidt jeg ved er det ikke rigtig dansk, men blot noget nogen er begyndt at sige fordi de synes det er smart... Men ved det ærlig talt ikke. Nu ligger antibiotikum i hvert fald her indtil en med en meget stor passion for antibiotika kommer forbi og mener noget andet. Jeg har fjernet flytteforslaget. --CarinaT 22. sep 2008, 09:51 (CEST)[svar]
Fint! --MGA73 22. sep 2008, 09:54 (CEST)[svar]