Diskussion:B.S. Ingemann

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Guldalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Guldalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af guldalder-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


B.S. Ingemann[rediger kildetekst]

B.S. Ingemann

Bernhard Severin Ingemann han har skrevet litterære genrer, heriblandt digte, salmer, dramaer, romaner, eventyr, noveller og historiske romaner. Ingemann var præstesøn, den yngste af en søskendeflok på otte. Han læste jura, men han var også optaget af at digte. Han mistede sin far som 10- årig og sin som 20-årig. Og I de følgende år alle sine brødre.han udgav sit første digtsamling "Digte" fra 1811. på dannelsesrejse gennem Europa. Ved sin hjemkomst blev han fejret med digte af Blicher og Grundtvig, I 1822 blev han lektor i dansk sprog og litteratur ved Sorø Akademi, og giftede sig med Lucie Mandix. Ingemann skrev sammen med blandt andre H.C. Andersen i den periode Ingemann var præget af den tyske romantik. Ingemann er repræsenteret med 40 salmer i Den Danske Salmebog, heriblandt "Lover Herren, han er nær", "Glade jul", "Til himlene rækker din miskundhed, Gud" og "Den store Mester kommer". Hans morgen- og aftensalmer heriblandt "Lysets engel går med glans","Nu titte til hinanden" "I østen stiger solen op" og "Fred hviler over land og by", skrevet i 1837-38 udtrykker en enkel, inderlig og tillidsfuld tro til Guds faderlige omsorg. Det siges at han ser det enkelte menneskes sorg. Morgen- og aftensangene er blevet kaldt 'biedermeier i religiøst regi', fordi kritikere mener, at Ingemann for ensidigt fokuserer på idyllen og fortrænger det konfliktfyldte. (28. maj 1789 i Torkilstrup – 24. februar 1862 i Sorø) (Skrev 77.213.193.133 (diskussion • bidrag) 24. jan 2013, 18:08‎. Husk at signere dine indlæg.)