Diskussion:Basketball

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Dele af artiklen er kopieret fra DRs OL-leksikon. (http://www.dr.dk/olleksikon). Det er sket med tilladelse fra dr.dk chefredaktionen. --Ernst Poulsen 28. apr 2006 kl. 09:20 (CEST)

Beskrivelsen af NBA (den amerikanske/canadiske liga) er ikke helt korrekt. For det første er det jo mere eller mindre en smagssag om de har alle de bedste spillere. For det andet har de små ændringer i reglerne fx er deres 3-point streg en meter længere ude end i resten af verden.


Hvilken basketballliga er på niveau med NBA?--Heelgrasper 4. sep 2005 kl. 03:05 (CEST)

NBA er den bedste Liga i verden. Det ved enhver basketspiller, der har mere eller mindre forstand på sporten. Hver gang der har været OL eller noget med det amerikanske landshold at gøre, så er det blevet unævnt som Dream Team. Stanarden i NBA er meget højere end i EuroLeague.

NBA-spillere som Ben Wallace har selv udtalt at niveauet er højere i USA. Det erkender flere europæiske spillere som Sarunas Jasikevicius som indtil videre har spillet en sæson for Indiana Pacers.

Er der mon en sammenhæng - Amerikanske spillere klarer sig virkelig godt i EuroLeague, men kun få europæer har fået succes i NBA. Niveauet er generelt højere end NBA og i alle træningskampe (NBA-hold mod EuroLeague-hold) har Amerikanerne vundet alle undtagen en.

Danske regler[rediger kildetekst]

Siden der er så meget fokus på NBA i artiklen, skulle der måske også udspecificeres hvilke regler, der er gældende for hhv. europæisk basket, college basket og NBA.