Diskussion:Berettermodellen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

kilder mangler indsat . 84.238.88.6 4. sep 2009, 02:09 (CEST)[svar]

misvisende sprogbrug[redigér wikikode]

Hvem der præcist har udviklet modellen er der uklarhed omkring, men den kan spores tilbage til Aristoteles, der påpegede, at der, for at der kunne være tale om historie, skulle være en begyndelse, en midte og en slutning til stede.

Jeg kender ikke til Berettermodellen, men ifølge artiklen knytter den sig til tidsepoken med 'de levende billeder', måske eksempelvis fra og med år 1900 . Jeg kender lidt til Europas historie og lidt til Aristoteles . Af den grund finder jeg det ovenfor anførte citat lidt betænkeligt . Oprindeligt satte jeg et 'kilde mangler', men jeg har nu ændret det til 'bør uddybes' . Sandsynligvis er hele artikelens tekst baseret på den angivne eksterne litteratur, og pointen for mig er egentlig ikke at se citatet verificeret gennem en kildeangivelse, men tværtimod netop at anfægte sætningens udsagn . Derfor altså et 'bør uddybes' . Konkret altså, hvad er det der kan skildres som et udviklingsforløb fra Aristoteles tese om en historie og op til Berettermodellen ? Jeg kunne godt tænke mig at omformulere dette, hvis der ikke kommer en uddybning, på denne måde :

Hvem der præcist har udviklet modellen er der uklarhed omkring . Landbo, Thommesen , Wad (se nedenfor) kommer ind på ligheden mellem Berettermodellen og ideen om at en historie skal have en begyndelse, en midte og en slutning ; en idé der genfindes hos Aristoteles .

..men det er også ubekræftet, da jeg kun gætter på at Landbo, Thommesen , Wad overhovedet nævner Aristoteles !! ..så mit endelige forslag vil istedet være :

Hvem der præcist har udviklet modellen er der uklarhed omkring . For nogle sees en lighed mellem Berettermodellen og ideen om at en historie skal have en begyndelse, en midte og en slutning ; en idé der genfindes hos Aristoteles .

84.238.88.6 5. sep 2009, 13:49 (CEST)[svar]

Jeg har ombestemt mig . Og ja, det er mig (->84.238.88.6)

84.238.88.38 13. sep 2009, 21:12 (CEST)[svar]